کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو

ساخت وبلاگ

امکانات وب

تأثیر جراحی بیماری کرون در بارداری

تأثیر جراحی بیماری کرون در بارداری

تأثیر جراحی بیماری کرون در بارداری : درست است که در بیماری کرون عمل جراحی روده اثری بر روی حاملگی فرد ندارد اما بیشتر زنانی که مبتلا به ایلئوستومی هستند در مقایسه با سایر بیماران امکان اینکه باردار نشوند بسیار زیاد است درباره ایلئوستومی باید بگوییم که برای رفع مشکل روده فرد بیمار، قسمتی از روده از طریق سوراخی که در شکم ایجاد می شود خارج می‌شود. در این روش تا مواد دفعی روده به یک کیسه متصل به استوم ریخته می شوند. بیشتر پزشکان بارداری در این دوران و تا ۱ سال بعد آن را کاملا ممنوع کرده اند پس بهتر است که از بارداری و اقدام به آن کاملا پرهیز شود. تا به این ترتیب خطراتی که ممکن است در ایلئوستومی به وجود بیایید بسیار کاهش می یابد.

جراحی بیماری کرون

برای اینکه مشکلی در بارداری برای فرد به وجود نیاید پزشک در صورت نیاز به جراحی و برداشت کامل روده و رکتوم به سبب آسیب این کار یعنی انجام جراحی را تا بعد از انجام زایمان نگه می دارد و به تأخیر می اندازد. بیشتر مواقع زخم های روده و انسداد آن در دوران باردرای حتی با استفاده از داروهای خاص هم برطرف نشود که در این باره پزشک انجام جراحی را برای رفع مشکل فرد برای او انتخاب می کند. معمولا اگر در این جراحی ها آبسه وعفونتی وجود نداشته باشد انجام آن ها برای نوزاد هیچ خطری را ندارد و ایمن هستند.

پزشک برای رفع کامل خطر سقط جنین و هرگونه اسیب به جنین بهترین و مناسب ترین زمان را برای انجام جراحی انتخاب می کند که معمولا در سه ماهه دوم که خطر سقط جنین بسیار کاهش یافته است انجام می‌شود. پزشک برای آن دسته از خانم هایی که در بیماری کرون در نزدیکی واژن خود دچار فیستول یا آبسه که از مهم ترین عوارض بیماری کرون است شده اند می خواهد که از روش سزارین برای انجام زایمان استفاده کنند؛ زیرا فردی که زایمان طبیعی باید انجام دهد باید از نظر سلامت واژن مشکلی نداشته باشد و واژن فرد دچار هیچ کدام از عوارض بیماری کرون نشده باشد و تحت تأثیر عوارض این بیماری نباشد.

پس انجام زایمان واژینال در صورت فعال نبودن بیماری و فیستول یا آبسه به بیمار توصیه می شود. بخاطر استفاده فرد از داروهای با دوز بالا اگر فرد قصد تغذیه نوزاد با شیر مادر را داشته باشد درباره داروها و نحوه مصرف و دوز مصرفی در این دوران حتما با پزشک مشورت کنید تا داروهای مضر در این دوران را با داروهای کم خطر جایگزین کند.

برچسب ها:

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 436 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:58

بیماری سلیاک

بیماری سلیاک

بیماری سلیاک : روده یکی از مهم ترین قسمت های بدن است که طولانی ترین قسمت دستگاه گوارش روده کوچک است قطر این روده کم به همین دلیل روده کوچک گفته می شود اولین قسمت از روده باریک که بلافاصله پس از معده قرار دارد، اصطلاحاً دوازدهه یا دئودنوم (Duodenum) نامیده شده‌است. وقتی غذا از معده وارد دوازدهه می‌شود، به علت مخلوط بودن با اسید معده، هنوز اسیدی می‌باشد. در محل دوازدهه، یک شیره گوارشی قلیایی به این غذا اضافه می‌گردد تا حالت اسیدی آن را خنثی نماید. این شیره گوارشی از پانکراس یا لوزالمعده ترشح می‌گردد و حاوی آنزیم‌هایی است که باعث ادامه هضم غذا می‌شود.

بیماری سلیاک

بیماری سلیاک

صفرا نیز در همین محل به غذا اضافه می‌گردد. در روده باریک بر اثر عمل گوارش پروتئینها به اسید آمینه‌ها، کربوهیدراتها به گلوکز و سایر قندهای ساده‌تر و چربی‌ها به اسیدهای چرب و گلیسرول تجزیه می‌گردند. سپس غذای گوارده از طریق دیواره روده باریک به جریان خون جذب می‌گردند.

مطالب بیشتر در : بیماری های گوارشی

روده دچار بیماری های زیادی می شود یکی از این بیماریی ها بیماری سلیاک است این بیماری در حقیقت یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی مواد مغذی را برای سلول‌های بدن مضر تلقی کرده و آنتی‌بادی‌ها را علیه آنها تولید می‌کند آنتی‌بادی‌هایی که در بیماری سلیاک تولید می‌شوند باعث می‌گردند تا سطح روده دچار التهاب (قرمزی و تورم) شود. و در این بیماری روده‌ی کوچک دچار التهاب می شود و نمی تواند مواد مغذی را جذب کند دیواره روده‌ها صاف نیست بلکه دارای میلیون‌ها برجستگی انگشت مانند به نام پرز و پرز‌های میکروسکوپی به نام ریز پرزها می‌باشد.

این پرزها باعث می‌شوند که سطح وسیعی در روده‌ها ایجاد شود تا جذب غذاها بهتر صورت گیرد. در بیماری سلیاک آسیب و التهاب بر روی روده موجب مسدود شدن این سطوح شده و توانایی آن‌ها برای کمک به هضم را کاهش می‌دهد. آتروفی و از بین رفتن پرزها باعث کاهش سطح روده‌ی در دسترس برای جذب مواد مغذی می‌شود که می‌تواند منجر به علایم مختلف گوارشی شود.

کسی که دچار این بیماری می شود دچار اسهال، درد شکمی و نفخ می شود بیماری سلیاک واکنش ایمنی به خوردن ماده‌ی گلوتن است، پروتئینی که در گندم، جو و چاودار یافت می‌شود. گلوتن در انواع مواد غذایی از جمله پاستا، کیک‌ها، غلات صبحانه، بیشتر انواع نان‌ها، انواع خاصی از سس‌ها، ماکارونی، غلات، بیسکویت، برخی از انواع وعده‌های غذایی آماده و آبجو وجود دارد.

شخصی که دچار بیماری سلیاک می شود وقتی مواد غذایی که دارای گلوتن هستند مصرف می کنند روده دچار پاسخ ایمنی می شود به مرور زمان این واکنش پرزهای روده‌ی کوچک را از بین می‌برد و مانع از جذب بعضی مواد مغذی می‌شود. آسیب روده اغلب باعث اسهال، خستگی، کاهش وزن و کم‌خونی می‌شود و می‌تواند منجر به عوارض و آسیب‌های جدی شود. این نشانه ها در کودکان می تواند کمی متفاوت باشد مثلا در رشد و نمو ان ها اثر می گذارد.

براساس تحقیق هایی که انجام شده است در جهان یک نفر از هر ۱۰۰ نفر دچار این بیماری می شوند این بیماری تاثیرات زیادی در بدن می گذارد از جمله:

  • سوتغذیه
  • سقط جنین
  • از دست دادن تراکم استخوان
  • ناباروری
  • همچنین می تواند زمینه ساز بیماری های عبی وسرطان شود.

این بیماری را نمی توان درمان کرد ولی می توان با انجام برخی کار ها ان را نسبتا بهتر کرد مثلا رژیک غذایی را تغیرداد که می تواند زخم روده را بهتر کند.

مباحث مرتبط با بیماری سلیاک

برچسب ها:

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 342 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:55

تشخیص بیماری سلیاک

تشخیص بیماری سلیاک

 

تشخیص بیماری سلیاک : اکثر افرادی که دچار بیماری سلیاک می شوند خودشان نمی دانند و تشخیص داده نمی شود به طوری که محققان حدس می زنند فقط بیست درصد از افراد مبتلا به این بیماری تشخیص داده می شوند این بیماری یک بیماری جدی به حساب می آید که اثراتی طولانی مدت دارد و تشخیص ان بسیار سخت است به طوری که شخص اگر قبل از آزمایش رژیم غذایی بدون گلتون داشته باشد آزمایش ممکن است منفی باشد یک رژیم غذایی معمولی باید حداقل برای شش هفته قبل از آزمایش ادامه یابد. در واقع در این مدت باید مصرف حداقل هر چهار برش نان گندمی روزانه برای بزرگسالان و هر دو برش نان گندمی برای کودکان ادامه یابد.

تشخیص بیماری سلیاک

تست‌های تشخیصی بیماری سلیاک شامل موارد زیر است:

آزمایش خون :

آزمایش خون یکی راه های تشخی بیماری سلیاک است که در ان از فرد مورد نظر نمونه خون می گیرند و و آن را از نظر آنتی‌بادی‌هایی که معمولاً در جریان خون افراد مبتلا به بیماری سلیاک وجود دارد، بررسی می‌کنند. اکثرا پزشکان دو نوع آزمایش خون برای تشخیص بیماری سلیاک انجام می دهند اول آزمایش سرولوژی بررسی آنتی‌بادی‌های خون که سطح بالایی از پروتئین‌های آنتی‌بادی خاص نشان‌دهنده واکنش ایمنی به گلوتن و دوم آزمایش ژنتیکی برای آنتی‌ژن‌های لکوسیتی انسان (HLA-DQ2 و HLA-DQ8) است.

اما این راه نیز صددرصد مطمئن نیست زیرا ممکن است آنتی‌بادی‌ها در خون موجود نباشند ولی فرد دچار بیماری سلیاک باشد به هر حال اگر پزشک ازمایش خون و بیوپسی روده‌ی کوچک را انجام دهد ولی به نتیجه ای نرسد آزمایش ژنی (HLA) انجام می دهد که تستی بسیار مفید است بیش از ۹۹ درصد افراد مبتلا به بیماری سلیاک دارای ژن  HLA DQ2، HLA DQ8 یا بخشی از آن‌ها هستند ولی لازم به ذکر است که آزمایش ژنی به تنهایی نمی‌تواند بیماری سلیاک را تشخیص دهد. هم زمان با انجام تست‌های بیماری سلیاک لازم است تا غذاهای حاوی گلوتن مصرف شود تا از دقت بالای نتایج به دست آمده اطمینان حاصل شود. آزمایش خون برای تشخیص بیماری سلیاک کافی نیست نمی تواند مطمئن باشد.

بیوپسی و نمونه‌برداری بافتی :

این آزمایش برای تایید انجام می شود به طوری که اگر در مرحله آزمایش خون تشخیص داده شد که فرد دچار بیماری سلیاک است پزشک بیوپسی و نمونه‌برداری بافتی را انجام می دهد اگر علی‌رغم داشتن یک آزمایش خون منفی همچنان علایم بیماری سلیاک وجود داشته باشد، ممکن است متخصص گوارش هنوز توصیه به انجام بیوپسی داشته باشد این آزمایش توسط توسط یک متخصص گوارش در بیمارستان انجام می شود که برای تشخیص بیماری سلیاک کمک می کند نحوه انجام این آزمایش هم به این گونه است آندوسکوپ (یک لوله‌ی نازک و انعطاف‌پذیر مجهز به نور و یک دوربین در یک طرف) به داخل دهان وارد می‌شود و به آرامی به روده‌ی کوچک منتقل می‌گردد.

قبل از انجام این روش یک بی‌حسی ملایم برای خنثی کردن ریفلاکس گلو و یا آرام بخش برای حفظ همکاری بیمار داده می‌شود. متخصص گوارش به وسیله آندوسکوپ و ابزار بیوپسی عمل نمونه‌گیری از پوشش روده‌ی کوچک را انجام می‌دهد. سپس نمونه زیر میکروسکوپ از نظر بیماری سلیاک و تخریب ریز پرز روده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید : بیماری های گوارشی

به منظور مراحل درمان و ارزیابی مقدار بیماری بعد از ازمایش خون و انجام بیوپسی آزمایش های دیگری نیسز انجام میدهند.

آزمایش‌های خون بیشتری برای بررسی سطح آهن و سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی خون درخواست می‌شود. با کمک این تست‌های اضافی فرد از نظر برخی عوارض بیماری مانند کم‌خونی بررسی می‌گردد.

در صورت شک به بیماری درماتیت هرپتی‌فرم (خارش ناشی از عدم تحمل گلوتن) ممکن است یک نمونه بیوپسی پوست لازم باشد. این نمونه‌برداری تحت بی‌حس‌کننده موضعی انجام می‌شود و شامل تهیه یک نمونه کوچک پوست از منطقه آسیب دیده است تا بتوان آن را زیر میکروسکوپ بررسی کرد.

اسکن DEXA نیز ممکن است در برخی موارد مانند شک به کاهش تراکم استخوان توصیه شود. این اسکن یک نوع تصویربرداری اشعه ایکس است که تراکم استخوان را اندازه‌گیری می‌کند. در بیماری سلیاک ، کمبود مواد مغذی ناشی از هضم ناکافی می‌تواند استخوان‌ها را ضعیف و شکننده و دچار پوکی استخوانکند. اسکن DEXA یک آزمایش برای بررسی افراد در معرض خطر شکستگی‌های استخوانی است.

بعد از این که بیماری تشخیص داده شد بیمار باید رژیم غذایی خود را تغییر دهد که این موضوع کمی گیج کننده است به طوری که تا چند ماه افراد بیمار به طور اشتباه و تصادفی از مواد غذایی که دارای گلتون است استفاده می کنند که این امر باعث می شود علائم بیماری دوباره ظاهر شود.

یک رژیم غذایی بدون گلوتن با کاهش خطرات طولانی‌مدت همراه با بیماری سلیاک، پیامدهای مثبتی برای سلامتی دارد. افرادی که از نظر پزشکی به درستی تشخیص داده می‌شوند با احتمال بیشتری سلامتی خود را باز می‌یابند. پس از تشخیص ابتلای یکی از اعضای خانواده به بیماری سلیاک لازم است تا بستگان فوری از نظر این بیماری بررسی شوند.

باید بسیار هوشیار باشید زیرا برخی تست ها و آزمایش هایی وجود دارند که مطمئن نیستند و جامعه پزشکی ان ها را تایید نمی کند این تست ها و ازمایش ها براساس مطالعات و تحقیقات انجام شده غیرقابل اطمینان هستند زیرا باعث می شوند افرد بیمار دچار سردگمی شوند جامعه بین المللی ایمونولوژی و آلرژی بالینی استرالیا (ASCIA) ااین روش ها را غیرقابل اعتماد و استفاده از ان ها را توصیه نمی کند این بیماری باید به طور کامل تشخیص داده و بررسی شود و بعد از انجام مراحل پزشک می تواند سایر علل علایم را آزمایش کند.

برچسب ها:

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 334 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:53

علائم بیماری کرون در دوران بارداری

علائم بیماری کرون در دوران بارداری

فهرست مطالب [نمایش فهرست]

علائم بیماری کرون در دوران بارداری : درباره کرون گفتیم که کرون یک بیماری است که باعث التهاب مزمن در بخشی از دستگاه گوارش یا تمام ان می شود. بیماری التهابی روده که گاهی برای بیمار دردناک و بسیار ناتوان کننده است ما در این جا به برخی از علایم بیماری کرون که در دوران بارداری به وجود می آید اشاره می کینم .

علائم بیماری کرون در دوران بارداری

علائم بیماری کرون در بارداری عبارت‌اند از :

  • اسهال شدید
  • وجود خون در مدفوع
  • کم کردن وزن ناگهانی
  • احساس خستگی داشتن
  • بی اشتهایی و از دست دادن اشتها
  • درد و گرفتگی شکمی

درباره علائم این بیماری باید بگوییم که در بیماری کرون وجود علائمی مثل اسهال یا یبوست متاسفانه خطر ابتلا به هموروئید را هم در فرد تا حد بسیار زیادی افزایش می دهد و باعث ایجاد مشکل در افراد باردار می شود برای پیشگیری این که فرد دچار هموروئید در بارداری نشود باید این نکات را رعایت کند این تکنیک ها عبارتند از:

  • انجام منظم و روزانه تمرینات کف لگن (Kegel)
  • بهتر است تا از نشستن ها و ایستادن های طولانی خودداری کنید
  • پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین
  • برای کم کردن درد در مقعد و خنک کردن ناحیه مقعد بهتر است تا از ژل و یا نشستن بر روی یک بسته یخ استفاده کنید
  • دهانه مقعد را با وازلین چرب کنید این کار برای دفع مزاج راحت میسر است.

بیشتر بخوانید : بواسیر

آزمایش‌ بیماری کرون در دوران بارداری

در تشخیص بیماری کرون در زمان بارداری متخصصین برای اینکه این بیماری را در افراد باردار تشخیص دهند بعد از انجام معاینه‌ی جسمی و تست‌هایی چون آندوسکوپی باید از سوابق خانوادگی و تاریخچه پزشکی بیمار اطلاعاتی را به دست بیاورند. به جز این روش پزشک برای کسب اطمینان بیشتر از وضعیت بیماری کرون در حین بارداری، انجام آزمایش را برای فرد باردار تجویز می کند. در انجام تست های آزمایشگاهی برای بیماری کرون، پزشک برای بررسی وجود عفونت و التهاب و خون ریزی داخلی در بدن و سنجش سطح پروتئین ها، آهن و مواد معدنی این ازمایش ها را انجام می گیرد.

بسیاری از خانم های باردار از اینکه نتوانند ازمایش های تشخیص کرون را انجام دهند نگران هستند باید بگوییم که امکان انجام برخی از آزمایش‌ها وجود دارد، البته آزمایش های دیگری هم هستند که دکتر انجام آن ها را برای بعد از زایمان نگه می دارد هیچ جای نگرانی برای بیمار نیست زیرا پزشک مربوطه در این مورد شما را راهنمایی می کنند. مهم ترین تست های که در این دوران بهتر است که انجام شود کولونوسکوپی، سیگموئیدوسکوپی، آندوسکوپی، بیوپسی رکتوم و انجام سونوگرافی شکم است.

انجام آزمایش کولونوسکوپی به خانم های باردار توصیه نمی شود زیرا در این روش برای اینکه از داروی ارام بخش باید استفاده شود و زمان انجان آن تست زیاد است ممکن است که برای فرد مضر باشد پس تا حد ممکن در بارداری توصیه نمی‌شود.

می دانیم که انجام تصویر برداری اشعه ایکس و توموگرافی کامپیوتری برای خانم های باردار بسیار مضر است و تا حدامکان باید ازانجام آن ها خودداری کنند اما امروزه استفاده از روش تصویربرداری رزونانس مغناطیسی بدون هیچ مشکلی انجام می گیرد ودر حاملگی این روش سالم و ایمن است. در بسیاری از مواقع فرد باردار نیاز دارد که تصویربرداری با اشعه X یا سی تی اسکن را در دوران بارداری انجام دهد، برای کم کردن خطر اشعه و محدود شدن تابش اشعه بهتر است تا از محافظ شکم استفاده کنید.

تست سونوگرافی برای فرد باردار در صورتی که وضع بیماری فرد تا حدودی شدید باشد پزشک برای او انجام سونوگرافی را برای یررسی رشد جنین لازم و ضروری می بیند. از انجایی که در خانم های بارداری که دچار بیماری کرون هستند ریسک سقط جنین بسیار بالاست مادر باید با علایم خطر زایمان زودرس هم تا حدودی آشنا شود تا در صورت بروز اقدامات لازم را به درستی و به موقع انجام دهد.

برچسب ها:

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 399 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:50

دارو درمانی بیماری کرون در بارداری

دارو درمانی بیماری کرون در بارداری

فهرست مطالب [نمایش فهرست]

دارو درمانی بیماری کرون در دوران بارداری  , داروهای درمان بیماری کرون : در مورد استفاده از داروهای بیماری کرون بسیاری از افراد از اینکه این داروها بر روی بارداری تاثیر بگذارد از مصرف آن پرهیز می کنند اما باید بگوییم که داروهای مورد استفاده در بیماری کرون معمولاً روی باروری زنان هیچ تأثیر خطرناکی را روی جنین نمی‌گذارند.

داروهای درمان بیماری کرون

سولفاسالازین (Azulfidine) دارویی است که برای درمان بیماری کرون استفاده می شود و ممکن تا بر روی باروری مردان اثر بگذارند. این دارو سابقه زیادی در درمان بیماری کرون دارد؛ اما تحقیقات نشان داده است که این دارو در ۶۰ درصد مردانی که از این دارو برای درمان بیماری کرون استفاده می کنند می‌تواند باعث ناباروری شود.

بعد از گذشت ۲ ماه از قطع مصرف سولفاسالازین اثر این دارو بر روی اسپرم‌ها کاملا متوقف می شود. بهتر است آقایانی که دچار این بیماری هستند درباره تغییر داروی مصرفی و رفع مشکل ناباروری شان با پزشک متخصص مشورت کنند.

دارو درمانی بیماری کرون در دوران بارداری

جایی نگرانی برای خانم های باردار در مصرف داروهای درمانی بیماری کرون زیاد نیست زیرا اکثر داروهای درمان کرون برای زنان باردار و رشد جنین مفید هستند و با مصرف داروهای درمانی کرون خطری بیمار را تهدید نمی کند، اما داروهایی هم هستند که مصرف ان ها برای جنین بسیار خطرناک است و در بیشتر مواقع باعث ایجاد نقایص مادرزادی در آن ها می شود.

سولفاسالازین یکی از داروهاییی است که التهاب بیماری کرون را کنترل می کند این دارو می تواند سطح فولات را تا حد زیادی در بدن کاهش دهند. مشکلاتی که در کاهش فولات در بدن می شود باعث بروز اتفاقاتی مثل کاهش وزن جنین هنگام تولد، کم شدن رشد کودک و زایمان زودرس می شود. در برخی از نوزادان هم این مشکل یعنی همان کمبود فولات باعث ایجاد نقایص عصبی در جنین می شود. نقایصی که ایجاد می شود مثل ناهنجاری های سیستم عصبی مانند اسپینا بیفیدا (اختلال نخاعی) و آنانسفالی (شکل گیری غیر طبیعی مغز) شود.

بهتر است که درباره دوز مصرفی این دارو حتما با پزشک خود صحبت کنید. اکیدا توصیه می کنیم که حتما باید هنگام بارداری، در مورد مصرف داروها پزشک خود را از مقدار دوز مصرفی و یا نوع دارو مطلع کنید زیرا پزشک حتما برای حفظ سلامت جنین شما و داشتن یک بارداری سالم برای شما می تواند یک داروی کم خطرتر را پیشنهاد کند.

داروهای بیماری کرون جز در مورد های خاص که پزشک مصرف آن را برای جنین خطرناک بداند تغییر چندانی نمی کند. در صورتی که داروها باعث ایجاد خطر و مسمومست برای فرد داشته باشد احتمال تغییر شرایط وجود دارد و داروهای جدیدی برای درمان بیماری کرون برای استفاده فرد جایگزین می شود. داروهای که در دوران بارداری استفاده از ان ها برای فرد منع شده است در صورت مصرف حتما باید به پزشک اطلاع داده شود داروهایی مثل استروئیدها، داروهای ایمنی، بیولوژیک یا حتی آنتی‌بیوتیک‌ها یا داروهای ضد اسهال

داروهای هم هستند که این داروها در صورت مصرف هیچ اسیبی به جنین وارد نمی کنند و برای مادر هم عارضه ای را ندارند و با صلاح دید پزشک حتی فرد در دوران شیردهی هم می تواند از این داروها استفاده کند.

داروهای ضد التهابی عبارتند از :

  • مازالیمین
  • Asacol
  • Pentasa
  • Lialda
  • Apriso
  • الزالازین (دیپنتوم)
  • سولفاسالازین (Azulfidine)

مصرف کورتیکو استروئیدها مانند پردنیزون باعث ایجاد خطر در دوران بارداری نمی شود برای جلوگیری از بروز شکاف‌های دهانی بهتر است که در سه ماه اول بارداری بهتر است که این دارو مصرف نشود و در صورت مصرف حتما باید احتیاط کنید. بهتر است که خانم هایی که این دارو را مصرف می کنند قبل از بارداری زیر نظر پزشک متخصص دوز دارو هایی مثل کورتیکواستروئیدهایی نظیر پردنیزون یا استروئیدهای را کم کند. پردنیزون از جفت عبور می‌کند، اما در یک فرم غیر فعال نباید تأثیر بیولوژیکی روی جنین داشته باشد. در استفاده از داروهای استروئیدی با دوزهای متوسط تا شدید در دوران شیر دهی حتما باید نوزاد را تحت نظر متخصص اطفال برای بررسی و معاینه قرار دهید تا با بررسی و نظارت پزشک هیچ مشکلی به وجود نیاید.

در بارداری پزشک بخاطر عوارضی که ممکن است برای فرد ایجاد شود دوز مصرفی سیکلوسپورین را در این دوران بسیار پایین می آورد؛ زیرا که این داروها بر روی عملکرد سیستم ایمنی نوزاد تاثیر می گذارد و ممکن است تا تداخل ایجاد کند، اما طبق انجام تحقیقات این اثرات طولانی مدت نمی باشند. بسیاری دیگر از داروها مثل آزاتیوپرین و مرکاپتوپرین که مصرف آن ها در بارداری بسیار خطرناک است و پزشک برای بیمار این داروها را منع کرده است زیرا در صورت مصرف ممکن است که عوارضی مثل سقط یا زایمان زودرس داشته باشد.

ایمونو مودولاتورها و سرکوب‌کننده‌های ایمنی داروهایی هستند که با مصرف آن ها ممکن است که تا حد زیادی بر روی سیستم ایمنی تأثیر گزار باشند؛ اما در صورتی که دوز استانداردی از این دارو مصرف شود ممکن است که این داروها در صورت بارداری مشکلی را برای فرد ایجاد نکند، اما درباره ی داروی متوترکسات این کاملا برعکس است و حین بارداری یا تصمیم به اقدام بارداری نباید به هیچ وجه این دارو مورد استفاده قرار بگیرد از جدی ترین عوارض مصرف متوترکسات می توان به : مرگ جنین و همچنین باعث اختلالات مادرزادی در جنین اشاره کرد. این دارو در زمان شیردهی هم نباید مصرف شود ولی در صورت مصرف متوترکسات بهتر است که نوزاد به هیچ وجه از شیر مادر تغذیه نکند. در صورت اقدام به بارداری مصرف این دارو باید در مردان ۳ ماه قبل از اقدام به آن به طور کامل متوقف شود.

درباره مضرات استفاده از داروهای سرکوب کننده که این داروها از علل مستقیم نقص‌های شدید در زایمان می شود استفاده از دو داروی سرکوب‌کننده‌ی ایمنی، به نام های ترکسال (متوترکسات) و تالیمید (تالیدومید) است که این داروها هرگز در بارداری نباید مورد استفاده قرار بگیرند. مصرف این داروها زمانی که فرد تصمیمی برای بارداری نداشته باشد مشکلی ندارد و می تواند این داروها را مصرف کند. متخصصان برای مادرانی که برای درمان از داروهای ایمنی بدن استفاده می کنند توصیه می کنند که نوزادن آن ها را در طول ۸ الی ۱۲ ماه اول زندگی از زدن (واکسن روتاویروس) واکسن‌های زنده خودداری کنند.

استفاده از داروهای بیولوژیک مانند adalimumab (Humira)، adalimumab-atto (Amjevita)، infliximab (Remicade) و infliximab-dyyb در حاملگی بسیار برای فرد اهمیت دارد و از آن جایی که ورودی به شیر مادر ندارد پس خطری برای نوزاد ندارد. معمولا این داروها که هنوز اطلاعات زیادی از آن ها به دست نیامده است ولی به گفته محققان مصرف ان ها در دوران بارداری ایمن است.

مصرف ویتامین ها در دوران بارداری باید ادامه داشته باشد و در صورت مصرف سولفاسالازین باید دوز آن توسط پزشک تعیین شود و از آن جایی که سولفاسالازین جذب اسید فولیک را متوقف می‌کند. پس بنابراین لازم است که پیش از اقدام به بارداری باید مصرف مکمل اسید فولیک با دوز کافی را آغاز کنید.

برای کم شدن عوارض بیماری کرون در دوران بارداری بهتر است تا همه این افراد مصرف مکمل امگا ۳ یا روغن ماهی را در دوران بارداری در برنامه روزانه ی خود گنجانده باشند زیرا مصرف این ویتامین می تواند تا حد زیادی از عوارض احتمالی بیماری کرون در خانم های باردار بکاهد. معممولا یکی از عواملی که باعث شدت و وخامت بیماری در دوران بارداری می شود وارد شدن استرس، شوک عصبی و ناراحتی به بیمار است که مهم ترین عامل در عود بیماری او است. بهترین کار برای بیماران این است که باید آرامش خود را حفظ کرده و سعی در درمان و کنترل بیماری داشته باشند.

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 369 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:47

بیماری کرون چیست؟

بیماری کرون چیست؟

بیماری کرون چیست؟ : از بیماری های مزمن روده باید به بیماری کرون اشاره کرد که این بیماری به یک اختلال خود ایمنی طبقه بندی می شود و به عنوان یکی از بیماری‌ های التهابی مزمن در روده شناخته شده است. از مهم ترین بخش های دستگاه گوارش می توان به روده اشاره کرد که از قسمت های اصلی دستگاه گوارش به شمار می آید؛ و این قسمت در دستگاه گوارش عمل جذب را انجام می دهد.

بیماری کرون

بیماری کرون

باید درباره علت این بیماری بگوییم که هنوز از علت های بیماری کرون چیزی به دست نیامده است و برای بسیاری از افراد علت ایجاد کننده‌ی آن هنوز ناشناخته مانده است؛ و درمان قطعی و راهی برای جلوگیری از آن به طور موثر وجود ندارد، اما با اقداماتی می توان برای کاهش علائم و درمان بیماری کرون انجام دهید. این بیماری همیشه روی روده اثر نمی گذارد و غیر از روده، روی سایر قسمت های بدن نیز تأثیر می گذارد و باعث بروز مشکل و بیماری در آن بدن می شود. اولین نشانه شروع این بیماری در فاصله سنی ۱۰ تا ۳۰ سالگی دیده می شود. همان طور که گفتیم که علت اصلی این بیماری مشخص نیست بیشتر در گذشته استرس و رژیم غذایی را علل بروز بیماری این بیماری می دانستند اما پزشکان امروزه این دو یعنی استرس و رژیم غذایی را، سبب تشدید بیماری می دانند پس علت بیماری این نیست.

مطالب بیشتر در : بیماری های گوارشی

در این بیماری که ممکن است کل دستگاه گوارش را دچار کند در کرون التهاب تمام ضخامت جداره روده را درگیر می‌کند و باعث ایجاد آبسه (کیسه‌ای از تجمع چرک)، فیستول (ایجاد غیر طبیعیِ راهی نِی مانند از داخل روده به قسمت‌ها و اعضای دیگر بدن) یا تنگی در روده می شود. آسیب‌های التهابی به صورت بریده و بیشتر لک در نقاط مختلف دیواره روده به وجود می آید و این زخم ها دیواره‌ی روده را درگیر می‌کند ممکن است که در هر دو روده یعنی روده کوچک و روده بزرگ یا هر دو به وجود آید.

شایع ترین علائمی که در این بیماری وجود دارد درد شکمی، اسهال، استفراغ، تب و کاهش وزن است. هنگامی که روده کوچک درگیر کرون می شود در بیشتر مواقع انسداد به وجود می آید و باعث انسداد روده می شود. از نشانه های دیگر که در این بیماری ممکن است دیده شود گره‌های قرمز، نارنجی و التهاب مفاصل، ستون فقرات، چشم‌ها و کبد است. پزشک برای تشخیص بیماری کرون توسط از آنزیم باریم، پرتو باریم و روش کولونوسکوپی استفاده می کند. در درمان این بیماری طول درمان و مراحل آن به محل و شدت بیماری بستگی دارد. درمان بیماری کرون شامل داروهای سرکوب‌کننده‌ی التهاب یا سیستم ایمنی بدن، آنتی‌بیوتیک‌ها و جراحی است.

گفتیم که این بیماری یک بیماری التهابی مزمن که شبیه بیماری مزمن دیگر است که تنها کولون را درگیر می کند؛ که با نام کولیت اولسراتیو شناخته می‌شود، بسیار شبیه است. این دو بیماری یعنی کرون و کولیت کاملا مشابه هستند.

اما مناطقی که درگیر می کنند کاملا متفاوت هستند. تاثیر کرون بیشتر در ناحیه پایان روده کوچک و شروع روده بزرگ است، اما این بیماری فقط مختص روده نیست و در سایر قسمت های دستگاه گوارش، روده‌ی بزرگ، راست روده و حتی در معده، دهان و مری نیز به وجود بیاید. شکل التهابی بیماری کرون یا کولیت زخم با هم نیست و متفاوت است؛ اما کولیت زخمی محدود به کولون (کولیت) و یا رکتوم (پروستیت) است. این بیماری علاوه بر گرفتار کردن معده و روده، می تواند سبب اختلال در اندام‌های دیگر مثل کبد چرب و ورم چشم و ورم مفاصل یا ماهیچه‌های دست یا پا شود.

کولیت زخم به جز در موارد شدیدتر که زخم های شدیدی را دارد در لایه‌ های سطحی پوشش داخلی روده‌ی بزرگ را است. بیماری کرون اگر بسیار حاد نباشد بر کل ضخامت دیواره‌ی روده می تواند تاثیر گذار باشد، در بیماری کرون، ترک‌های مناطق طبیعی بین تکه‌های روده بیمار در اثر التهاب از بین می برد اما در کولیت زخمی به این شکل نیست. در کرون قسمت های آسیب دیده روده با زخم‌ های عمیق‌ تر با پوشش طبیعی بین این زخم ‌ها پوشیده می‌ شوند. این ۲ بیماری یعنی کرون و کولیت به عنوان بیماری التهابی روده (IBD) نیز نامیده می‌شوند. این ۲ بیماری یعنی کولیت زخمی و بیماری کرون درمان پزشکی ندارند. هنگامی که بیماری ‌ها‌ شروع می ‌شوند تمایل دارند تا بین دوره ‌های عدم فعالیت و فعالیت (عود) نوسان کنند.

بیماری التهابی روده در مردان و زنان به طور مساوی به وجود می آید. بیشترین افرادی که ای بیماری را گسترش می دهند آمریکایی‌ ها بیشتر از تبار یهودی اروپایی (IBD) را در جمعیت عمومی گسترش دهند. این بیماری که بیشتر به عنوان بیماری قفقازی شناخته شده است، اما در آفریقایی‌ها و آمریکایی‌ها بیشترگزارش شده است.

اما این بیماری در میان جمعیت‌ های اسپانیایی و آسیایی بسیار کمتر است. سن این بیماری بیشتر در دوران نوجوانی و زود هنگام (معمولاً بین ۱۵ تا ۳۵ سالگی) شروع می‌شود. در موارد خیلی خاص ممکن است که تشخیص اول بعد از ۵۰ سالگی باشد. بیشترین تعداد رشد این بیماری در ایالات متحده است و بسیار هم در حال شیوع است محققان هنوز علت شیوع آن را درک نکرده اند.

این بیماری بیشتر وراثتی هم است کرون در افرادی که فردی از اعضای خانواده شان به این بیماری مبتلا است، بسیار معمول تر است. پس اگر یکی از افراد فامیل این بیماری را داشته باشد می تواند تا نسل بعد هم این بیماری را انتقال دهد. خطر ابتلا به بیماری به اندازه ۱۰ برابر بیشتر از جمعیت عمومی است این بیماری همچنین در میان بستگان بیماران مبتلا به کولیت زخمی نیز شایع‌تر است. محققان ارتباط تنگاتنگی را بین بیماری کرون و سیستم عصبی به دست اورده اند اما هنوز به قطعیت نرسیده اند زیرا هنوز علت دقیق واکنش سیستم ایمنی بدن به اندام‌های داخلی در بیماری کرون را مشخص ولی این امر بدیهی است که در هنگام فشارهای عصبی این واکنش‌ها شدت می‌یابد.

مقالات بیشتر در رابطه با بیماری کرون

برچسب ها:

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 366 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:44

انواع بیماری کرون

انواع بیماری کرون

فهرست مطالب [نمایش فهرست]

انواع بیماری کرون : در تشخیص بهتر بیماری کرون باید محل درگیری لوله‌‌ی گوارشی مشخص شود؛ زیرا در این بیماری تشخیص درست محل در تعیین نوع آن نقش زیادی را دارد و مؤثر است.

انواع بیماری کرون

بر اساس محل درگیری پنج نوع بیماری کرون وجود دارد که این ۵ نوع عبارتند از:

بیشتر مطالعه کنید : بیماری کرون

ایلئوکولیت :

ایلئوکولیت یکی از رایج ‌ترین و شایع ترین نوع بیماری کرون است. اثر گذاری و ایجاد عارضه در این نوع بیماری بر قسمت انتهایی روده کوچک یا ایلئومو روده بزرگ است. در بسیاری از افرادی که به این بیماری مبتلا هستند می توان به کاهش وزن محسوس اشاره کرد. شایع ترین علائم آن عبارت است از: اسهال شدید و دل درد یا درد شکم در بخش‌های تحتانی و گرفتگی یا درد در قسمت پایین یا وسط شکم .

ایلیت :

این نوع که نوع دوم بیماری کرون است تاثیر این بیماری بر روی ایلئوم و یبوست فرد است. این بیماری هم علائمی مثل ایلئوکولیت دارد؛ و در صورتی که بسیار شدید تر باشد موجب ایجاد فیستول، آبسه و یا التهاب در قسمت‌های تحتانی شکم می‌شود در بیشتر مواقع انسداد روده‌ی کوچک نیز در این بیماری دیده شده است.

بیماری کرون معده :

نوع سوم به این شرح است که تاثیر ان بر روی معده و ابتدای روده کوچک در واقع بر اثنی عشر که شامل بخش فوقانی روده کوچک است بسیار تاثیر می گذارد. علایمی که در افراد مبتلا شده می توان دید علائم آشکاری است مثل: بی اشتهایی، کاهش وزن، داشتن حالت تهوع و استفراغ است. بیشتر افراد دلیل استفراغ شدید را دچار شدن به انسداد رود می دانند.

Jejunoileitis :

در نوع چهارم که در قست نیمه‌ی بالای روده کوچک بیماری اثر می گذارد که این اختلال باعث بروز التهاب می شود مشهود ترین علایم این بیماری ابتدا بروز درد خفیف وسپس شدت یافتن درد شدید شکم است. اسهال شدید و گرفتگی عضلات از دیگر علائم این بیماری است. این بیماری اگر دیر درمان شود و یا بسیار شدید باشد ممکن است که در دوره های طولانی، باعث تشکیل فیستول شود.

بیشتر بخوانید : فیستول

کولیت کرون :

این نوع که اخرین نوع این بیماری کرون است تنها قسمتی که تاثیر می گذارد کولون یعنی همان روده بزرگ است. در این نوع بیماری بسیار علایم شایعی وجود دارد که مهم ترین ان شامل ایجاد ضایعات پوستی درد در مفاصل است از دیگر موارد هم می توان به اسهال، خونریزی راست روده (رکتال) و انسداد آن، آبسه و زخم در اطراف مقعد و ایجاد فیستول اشاره کرد. درباره ضایعات پوستی و درد مفصلی در این فرم کرون باید به این نکته اشاره کنیم که در این نوع این علائم بیشتر از دیگران دیده می‌شود.

برچسب ها:

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 346 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:42

بیماری کرون در دوران بارداری

بیماری کرون در دوران بارداری

بیماری کرون در دوران بارداری : درباره بیماری کرون در بخش قبل گفتیم که این بیماری یکی از اختلالات التهابی روده (IBD) است که موجب ایجاد التهاب در دستگاه گوارش می شود. در این مقاله می خواهیم درباره بیماری کرون در بارداری مطالبی را برای شما بیان کنیم.

بیماری کرون در دوران بارداری

شاید بیشتر افرادی که از این بیماری رنج می برند و قصد بارداری را دارند به سبب داشتن این بیماری درباره باردرا شدن نگرانی هایی را داشته باشند پس اگر بیماری کرون دارید و در مورد داشتن فرزند فکر می کنید در جواب سوالاتی که در ذهن تان دارید باید بگوییم که خوشبختانه این بیماری هیچ مشکلی را برای باردار شدن ببرای فرد به وجود نمی اورد و هیچ دلیلی برای جلوگیری از بارداری نیست.

بیشتر بخوانید : بیماری کرون

پس زنان مبتلا به بیماری کرون نگران بچه دار نشدن نباشند، زیرا همان طور که گفتیم امکان بارداری سالم و طبیعی با وجود این بیماری وجود دارد. فقط در اولین گام برای بارداری شما باید برای داشتن یک بارداری سالم به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با کمک پزشک همه چیز را به بهترین شکل مدیریت کنید؛ بنابراین همه خانم هایی که مبتلا به کرون هستند، قبل از اقدام به بارداری باید با پزشک خود مشورت کنند تا در این دوران بیماری را بهتر مدیریت کنند. شک نداشته باشید که پزشک برای شما برنامه ای را خواهد داد که شما با انجام آن اقدامات می‌توانید بارداری و فرزند سالمی را داشته باشید.

فراموش نکنید که شما باید در دوران بارداری تحت نظر متخصص زنان و متخصص گوارش خود باشید تا آن ها شما را ادامه راه بارداری برای به وجود نیامدن هیچ مشکلی همراهی کنند زیرا سلامت جنین و وضعیت بیماری شما در این دوران حتما باید کنترل شود. امروزه طی گزارش های که ثبت شده است اکثر زنان مبتلا به بیماری کرون دارای بارداری طبیعی و سالم بوده اند و از ان جایی که به طور مرتب تحت کنترل پزشک بودند بارداری برای آن ها بی خطر و مثل سایر افرادی که بیماری کرون نداشته اند شده است.

امکان مادر شدن در این بیمار پس غیر ممکن نیست و این افراد مبتلا به بیماری کرون باید صبر داشته باشند و بعد از بهبودی و خاموشی بیماریشان باردار شوند، در صورت فعال بودن بیماری کرون این برای مادر و جنین خطر دارد، بیشتر مطالعات نشان می دهد که در مادرانی که این بیماری در ان ها فعال است امکان سقط جنین بسیار بالا است و بیشتر مواقع به جز سقط ممکن است که دچار زایمان زودرس، نوزاد نارس و کم وزن شوند. بنابراین فراموش نکنید که تمام علائم خودتان را با پزشک در میان بگذارید. اگر شما در حین بارداری به طور مرتب با پزشک خود در ارتباط باشید نگرانی بابت بارداری تان و بیماریتان نداشته باشید.

در بیشتر مواقع کرون دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار می دهد و مهم ترین تاثیر ها را روی روده ها می گذارد. درباره علت ان همان طور که گفتیم هنوز چیز دقیقی در دسترس نیست اما مهم ترین عاملی که روی شدت ان تاثیر دارد استرس و اضطراب است در جدیدترین نتایجی که از مطالعات درباره تاثیر آن روز خانم های باردار انجام گرفته شد مشخص شد که ژنتیک نیز می‌تواند به توسعه این بیماری در یک زن باردار کمک کند. در بعضی از افراد، خوشبختانه شروع بارداری موجب این شده تا علائم بیماری کرون کاهش و بارداری تاثیر مثبتی را بر آن داشته باشد. از آن جایی که گاهی اوقات سیستم ایمنی بدن بیماران با شروع حاملگی سرکوب می شود.

برای همین برای بیشتر خانم های باردار در این هنگام مشخص می شود که تا حدودی زیادی بهبود یافته و عوارض کمتری در این دوران را تجربه کرده اند. در توضیح سرکوب سیستم اسمنی باید این جمله را بگوییم که این کار برای یک هدف بزرگ و آن هم پس نزدن جنین اتفاق می افتد. معمولا خانم های باردار در هنگام بارداری با نولید هورمون آرام بخش از انقباض زود رس جنین جلوگیری کنند پس برای همین سابقه‌ی حاملگی فرد را در برابر ابتلا به بیماری کرون در آینده محافظت می کند.

در قسمت قبل هم گفتیم که حاملگی این افراد با سایر افراد تفوتی ندارد و زنان مبتلا به IBD دارای حاملگی‌های طبیعی و زایمان مشابه با زنان بدون IBD هستند. درباره خانم های بارداری که کرون غیر فعال دارند خوشبختانه باید گفت که احتمال بروز سقط جنین در آن ها کم است. با این وجود، زنان مبتلا به بیماری کرون متعددی حاملگی‌های نامطمئن و مؤفقیت آمیز داشته‌اند، حتی زمانی که آنها در فازهای فعال IBD بودند.

بهتر است که با رعایت رژیم غذایی مناسب از کمبود وزن و مصرف ناکافی غذا در بارداری جلوگیری کنید زیرا کمبود وزن و مصرف کم غذا ها در باروری فرد تاثیر دارد. در بیماری کرون که باعث التهاب روده کوچک می شود این التهاب شدید می‌تواند بر عملکرد طبیعی تخمدان‌ها تاثیر گذار باشد و این اختلال ممکن است که باروری فرد را با مشکل روبه رو کند. درباره کنترل این بیماری در خانم های باردار باید بگوییم که کنترل بیماری در خانم های باردار بستگی به چند عامل دارد.

مهم ترین مسئله و قوی ترین عامل تعیین‌کننده سلامت دوران بارداری و نتیجه‌ی حاملگی، وضعیت بیماری یک زن در زمان بارداری است. در این مورد باید بگوییم که شانس خانم های باردار مبتلا به بیماری کرون حدود یک سوم است یا این افراد به حالت بهبودی می رسند و یا همان سطح فعال بیماری و یا ممکن است به وضعیت بدتری در دوران بارداری دچار شود. برای همین باید زیر نظر یک پزشک متخصص باید سعی شود که فعالیت بیماری حتما به حداقل برسد.

مطالب مرتبط با بیماری کرون در دوران بارداری :

 

برچسب ها:

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 388 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:39

دستگاه تصفیه کننده هوا هانی ول مدل Air Touch A5

دستگاه تصفیه کننده هوا هانی ول مدل Air Touch A5

دستگاه تصفیه کننده هوا هانی ول مدل Air Touch A5

تصفیه هوا، موضوع بسیار مهمی ست که باید چاره ای برای آن اندیشید.

برای تصفیه هوای محیط های بسته مانند منازل و خودرو ها ،دستگاه های تصفیه هوای گوناگونی  در بازار موجود است.

اگر به دنبال یک دستگاه تصفیه هوای خوب و با کیفیت می گردید :

سایت تخصصی آب و هوا به شما کمک خواهد کرد که  موقع خرید  دستگاه تصفیه آب و هوا  ، اطلاعات لازم را داشته باشید.

و بهترین دستگاه را انتخاب کنید و کلاه سرتون نره .

با ما باشید….

فیلتر های دستگاه تصفیه کننده هوا هانی ول مدل Air Touch A5

 

دستگاه تصفیه هوا ی ایرتاچ هانی ول ،سه مرحله سوپر فیلتراسیون پیشرفته و بسیار قوی دارد.

طی این سه مرحله هوا از گرد و خاک ، ذرات میکروسکوپی، مو،بو و عوامل آلرژی زا ، تصفیه می شود.

بهترین دستگاه تصفیه هوافیلتر ابتدایی :  از بازگشت ذرات درشتی مانند گرد و غبار و مو به محیط جلوگیری می کند.

بهترین دستگاه تصفیه هوافیلتر هپا:  ذرات بسیار ریز معلق در هوا رااز بین می برد.فیلتر هپا همان فیلتری است ه در اتاق های عمل جراحی پیشرفته استفاده می شود.

بهترین دستگاه تصفیه هوافیلتر کربن اکتیو و های سیو:  جذب ذرات بسیار ریز سمی و بو های نامناسب محیط.این فیلتر در شاتل های فضایی ناسا استفاده می گردد.

مقایسه مدل های دستگاه های تصفیه هوای هانی ول

 

توجه: این مطلب برگرفته از دیجی کالا می باشد.

این سایت در صدد معرفی محصولات مربوط به تصفیه کننده های آب و هوا شامل :

دستگاه تصفیه کننده آب-دستگاه تصفیه کننده هوا-فیلتر دستگاه تصفیه آب-فیلتر دستگاه تصفیه هوا بوده و هیچ کالایی در این سایت به فروش نمی رسد.

ما بر آنیم تا بتوانیم شما را در انتخاب کالای مورد نظرتان کمک کنیم.سعی کرده ایم که با تحقیق در سایتهای مختلف اطلاعات مربوط به محصولات را کامل تر و جامع تر دز اختیار شما کاربران گرامی بگذاریم.

همچنین با تصویری کردن اطلاعات، امکان ذخیره آنهارا در گالری گوشی ، فراهم کرده ایم.

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 492 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:36

پیشگیری از عود شقاق یا فیشر مقعد

پیشگیری از عود شقاق یا فیشر مقعد

فهرست مطالب [نمایش فهرست]

پیشگیری از عود شقاق یا فیشر مقعد

عود و تکرار بیماری شقاق یا فیشر مقعد بستگی زیادی به برطرف کردن و درمان علت آن در کنار درمان خود بیماری دارد. در صورتی که فرد از یک بیماری زمینه‌ای شناخته شده نیز رنج می‌برد که در به وجود آمدن شقاق یا فیشر مقعد او ایفای نقش کرده، توجه به درمان و کنترل آن بیماری زمینه‌ای نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. گاهی اوقات فرد در ادامه‌ی روند شیمی‌درمانی خود دچار فیشر مقعد شده است که دیگر بعید است با اتمام شیمی‌درمان و درمان شقاق مقعد، این بیماری در او تکرار شود.

پیشگیری از عود شقاق

هنگامی‌که یک الگوی اجابت مزاج غیر‌طبیعی، علت فیشر مقعد فرد تشخیص داده می‌شود، اصلاح آن الگوی رفتاری غلط برای پیشگیری از به وجود آمدن سایر مشکلات مربوط به این بیماری و عود آن مهم است. برای ایجاد تغییر در رفتارهای نادرستی که فرد سال‌ها به انجام آن عادت کرده است، کمک گرفتن از روش‌های ترکیبی دارویی، مشاوره‌ی تغذیه و فیزیوتراپی کف لگن (در صورت نیاز) الزامی است.

بهبود شقاق مقعد مزمن با روش تزریق بوتاکس در ۵۰ الی ۸۰ درصد بیماران در ارتباط است. ولی در جراحی آن، پس از اسفنکتروتومی شقاق مقعد حدود ۱ الی ۶ درصد موارد عود خواهد کرد. عود بیماری فیشر پس از این جراحی می‌تواند به دلیل عدم رعایت صحیح توصیه و مراقبت‌های پس از عمل توسط فرد یا انجام نادرست یا ناقص عمل اسفنکتروتومی باشد. در صورت عود، پزشک جراح باید محل اسفنکتروتومی را بررسی کند.

بیشتر مطالعه کنید : بیماری شقاق

این ارزیابی را می تواند با لمس در معاینه یا با استفاده از سونوگرافی داخل مقعدی تحت بی‌حسی انجام دهد. درصورت ناقص بودن اسفنکتروتومی پزشک می‌تواند آن را در سمت اولیه تکمیل و یا دوباره در طرف مقابل انجام دهد. ولی اگر اسفنکتروتومی اول کامل بود شاید نیاز باشد اسفنکتروتومی دوم را در طرف مقابل انجام دهد. اسفنکتروتومی در بیش از ۹۰ درصد موارد مؤفقیت‌آمیز است. عارضه‌ی بی اختیاری مدفوع و گاز پس از این جراحی نادر است.

پس از عمل جراحی بیشتر بیماران می توانند طی چند روز به فعالیت‌های روزانه خود بازگردند. درمان و بهبودی کامل در هر دو روش دارویی و جراحی می‌تواند ۶ تا ۱۰ هفته طول بکشد. حتی با وجود کاهش درد و خونریزی فرد موظف به حفظ عادات رفتاری صحیح و ادامه‌ی یک رژیم غذایی پر فیبر است. فعالیت‌های سنگین و یبوست و اسهال می‌تواند بهبود زخم یا گرفتگی عضله دریچه مقعد را به تاخیر اندازد.

در یک بررسی تحقیقاتی میزان عود شقاق مقعد در ۳۰ تا ۷۰ درصد مواردی که فرد رژیم غذایی پرفیبر خود را پس از بهبودی رها کرده است، دیده شده است. در صورتی که با رعایت این رژیم احتمال عود به ۱۵ تا ۲۰ درصد موارد کاهش یافته است. نتیجه‌ی این بررسی، نقش به سزای رژیم غذایی در پیشگیری از تکرار بیماری شقاق مقعد را تأیید می‌کند.

شقاق مقعد با بیماری‌های جدی‌تر، مانند سرطان روده در ارتباط است. در واقع شقاق مقعد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد و علت مستقیم آن محسوب نمی‌شود. با این حال، در شرایط جدی‌تر بیماری می‌تواند علایمی مشابه شقاق مقعد ایجاد شود. حتی زمانی‌که یک شکاف به طور کامل بهبود می‌یابد نیز ممکن است جراح تست‌های دیگری برای بررسی روده بزرگ و راست‌روده درخواست کند. گاهی کولونوسکوپی برای رد کردن دیگر علل خونریزی مقعدی انجام می‌شود.

شقاق مقعد می‌تواند عارضه‌هایی در فرد به جا بگذارد که خیلی خوشایند نیستند که شامل:

شقاق مزمن مقعد اشکی شکل :

وقتی شقاق مقعد در مراحل اولیه آن درمان نشود شکاف می‌تواند به صورت عمقی‌ و وسیع‌تر به صورت اشک باعث ایجاد زخم شقاق شود که درمان آن مشکل‌تر است.
فیستول مقعد: زخم شقاق مقعد آن‌قدر عمقی می‌شود که با ایجاد یک تونل یا کانال به صورت غیرعادی به اندام‌های اطراف مانند واژن یا سایر قسمت‌های روده متصل می‌شود که فیستول مقعد نام دارد.

تنگی مقعد :

کانال مقعد به صورت غیر طبیعی به دلیل گرفتگی عضله دریچه مقعد یا انقباض بافت زخم شقاق ایجاد شده در مقعد، تنگ می‌شود.

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 443 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:31

جراحی شقاق یا فیشر مقعد

جراحی شقاق یا فیشر مقعد

فهرست مطالب [نمایش فهرست]

جراحی شقاق یا فیشر مقعد

هنگامی که بیمار برای درمان شقاق به پزشک مراجعه می کند ممکن است که بیمار در درمان های که انجام داده است با شکست مواجه شده باشد مثل درمان طبی شقاق و یا اینکه شدت درد و ناراحتی به حدب بوده است که بیمار یک تصمیم جدی برای درمان را گرفته است بیشتر مواقع درمان‌های دارویی و رفتاری برای فرد مؤثر و کارساز نمی باشد. پزشک برای تشخیص و نوع جراحی معاینات را انجام می دهد و فرد اگر مشکلی برای جراحی نداشته باشد یعنی سابقه‌ی سایر مشکلات را نداشته باشد بعضی از عارضه ها هستند که اگر فرد به طور فرض در کنترل دفع مدفوع مشکل داشته باشد و یا به سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر ابتلا شده باشد نمی تواند جراحی را برای درمان انجام دهد، زیرا نتیجه جراحی می تواند اثرات منفی بر کنترل ارادی فرد داشته باشد.

جراحی شقاق

بیشتر بخوانید  : درمان بیماری شقاق

پزشک برای مطمئن شدن از اینکه بیمار مشکلی را برای انجام جراحی نخواهد داشت آزمایشاتی را در فرد انجام می دهد. مثل آندوسکوپی و بررسی عضلات کف لگن

آندوسکوپی :

درباره آندوسکوپی باید بگوییم که از این روش بیشتر برای بخش‌های مختلف دستگاه گوارش از جمله روده، معده، روده‌ی کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد.

عضلات کف لگن :

در بررسی عضلات کف هدف پزشک از این معاینه این است که در صورت وجود مشکلات احتمالی در کنترل اجابت مزاج در بیمار قبل از جراحی آن را تشخیص دهد که این مشکل معمولا با فیزیوتراپی اصلاح می شود.

در جراحی برای درمان شقاق معمولا ۲ روش جراحی برای این درمان وجود دارد که هر کدام از روش ها با یک مکانیزم جداگانه به بهبود بیماری کمک می کند. تشخیص و علت ایجاد شقاق در فرد می تواند در انتخاب هر کدام از روش های جراحی نقش داشته باشد.

روش های جراحی شقاق عبارتند از:

  • روش اتساع دریچه‌ی مقعد
  • برداشت اسفنگتر داخلی (اسفنکتروتومی)
  • روش اتساع دریچه‌ی مقعد

این روش همان طور که از اسمش مشخص است یعنی که با کشش در دریچه‌ی عضلانی مقعد و رفع تنگی دریچه آن را باز تر می کنند معمولا در این روش جراح بی‌هوشی عمومی را برای بیمار استفاده می کند. با این کشش ناهنجاری موجود که بتعث وجود شقاق در مقعد شده است اصلاح می شود و درمان انجام می شود. شاید سوالی که پیش بیاید این باشد که میزان این کشش چقدر است؟ در پاسخ باید گفت در جراحان مختلف این زمان و کشش متفاوت است. این روش ممکن عوارض بسیار خطرناکی را برای بیمار به وجود بیاورد برای همین دیگر از این روش در درمان بیماری شقاق استفاده نمی شود. عوارضی که ممکن است در ۱۲ الی ۲۷ درصد موارد احتمال پارگی دریچه‌ی ناشی از کشش بیش از حد را در فرد به وجود بیاورد.

برداشت اسفنگتر داخلی (اسفنکتروتومی)

عمل جراحی برداشت اسفنگتر داخلی (LIS) این روش جراحی هم برای کاهش دادن درد ناشی از فشار بر کانال مقعد صورت می گیرد به این ترتیب که جراح یک برش کوچک را در عضله دریچه‌ی داخلی مقعد برای کم کردن فشار از روی کانال ایجاد می کند تا به این صورت شقاق یا زخم شقاق مقعد ازادتر باشد و سریع بهبود یابد. در حال حاضر اسفنکتروتومی، روش جراحی است که نسبت به روش های دیگر عوارض کمتری را دارد و مهم ترین خطر که بی اختیاری مقعد است را این روش ندارد.

برای انجام این روش جراح می تواند از بیهوشی و یا بی حسی از روی نخاع استفاده کند. برداشت اسفنگتر داخلی درد زیادی را برای بیمار ندارد این روش همان طور که گفتیم عارضه جدی و طولانی خاصی هم برای بیمار ندارد و فقط ممکن است در کوتاه مدت منجر به یک ناتوانی موقت در کنترل گاز روده، نشت مدفوع خفیف یا عفونت شود. شقاق بعد از انجام این روش طی ۸ هفته به طور کامل بهبود می یابد.

فیشر کتومی

گفتیم که شقاق باعث ایجاد شکاف در دهانه مقعد می شود و در روش فیشر کتومی برای این شکاف را با انجام برش برمی دارند و آن را ترمیم می کنند در بیشتر موارد جراح برای اثر بخشی بیشتر قسمتی از عضله ی دریچه داخلی مقعد را هم حین جراحی بر می دارد.

روش هایی که گفته شده همگی برای درمان این عارضه صورت می گیرد که امروزه یک روش غیر تهاجمی و آن هم روش لیزر درمانی برای ترمیم شکاف حاصل از شقاق مقعد انجام می دهند. از ان جایی که روش لیزر درمانی از روش های مدرن و جدید است به طور کامل میان افراد جانیفتاده است؛ و چون این جراحی تازه در ایران صورت می گیرد درباره عوارض ان هنوز گزارشی نشده است.

مراقبت بعد از جراحی شقاق یا فیشر مقعد

بعد از انجام جراحی بر روی کانال مقعد برای رهایی از شقاق مقعد که با روش برداشت دریچه‌ی داخلی مقعد صورت می گیرد بیمار برای اینکه خیلی زود سلامت خودش را به دست بیاورد باید به تمام توصیه های جراح خودش برای مراقبت بیشر توجه کند. کاهش یا از بین رفتن درد ناشی از شقاق مقعد بلافاصله یا طی چند روز پس از جراحی در این روش ممکن است که برای بسیاری از بیماران صورت بگیرد که امری طبیعی است با این حال برای بهبودی باید مراقبت های لازم را انجام دهد. در بیشتر مواقع بیمار از درد در حین اجابت مزاج ناراحت می شود و نگرانی های برای او به وجود می آید اما این کاملا طبیعی است زیرا مدفوع برای تخلیه باید از روی ناحیه‌ی زحم جراحی عبور کند، پس احتمالاً این مرحله دردناک خواهد بود و جای نگرانی ندارد.

توصیه‌هایی که برای مراقبت بیشتر بعد از عمل جراحی شقاق باید رعایت شوند عبارتند از:

  • رعایت یک رژیم غذایی پرفیبر و مصرف مایعات فراوان که این برای دفع مدفوع بسیار مناسب است و از دچار شدن به یبوست و سفت شدن مدفوع جلوگیری می کند و به این ترتیب اجابت مزاج راحت تر صورت می گیرد.
  • در مصرف غذاهای پرچرب و ادویه دار باید پرهیز کنید و به جای ان از مصرف غذاهای کم‌چرب مانند برنج ساده، مرغ کبابی، نان تست و ماست که بسیار مناسب‌تر هستند استفاده کنید.
  • اگر پزشک تان از شما خواسته باشد که در طول روز چند بار حمام نشسته‌‌ی در آب گرم به مدت ده تا بیست دقیقه پس از اجابت مزاج انجام دهید بهتر است که این مورد را رعایت کنید. فراموش نکنید که بعد از بلند شدن ناحیه مورد نظز را با دستمال به آرامی خشک کنید.
  • برای اینکه ا خونرسانی مناسبی به کف لگن داشته باشید و دچار یبوست هم نشوید بهترین راه پیاده روی کردن است بهتر است تا در برنامه روزانه این مورد را رعایت کنید.
  • بعد از دوش گرفتن شما باید قسمت مقعد را با حوله نرم وتمیز مخصوصی خشک کنید. درباره دوش گرفتن ناگفته نماند که امکان دوش و حمام ایستاده از روز بعد عمل وجود دارد.
  • بهتر است تا بهبودی کامل از مصرف صابون‌های معطر و محرک در ناحیه مقعد کاملا خودداری نمایید.
  • اگر نمی توانید به راحتی اجابت مزاج داشته باشید با نظز پزشک می توانید از مکمل های ملین استفاده کنید که فشاری به محل زخم وارد نشود.
  • استراحت داشتن و خواب خوب یکی از علل خوب در بهبود زخم ها است پس در صورت احساس خستگی باید استراحت کنید، همان طور که گفتیم خواب کافی به بهبودی کمک خواهد کرد.

هنگام ترخیص پزشک برای اینکه بیمار از علائمی که ممکن است بعد از انجام جراحی در فرد به وجود بیاید آگاه می کند این علائم ممکن است طبیعی و غیر طبیعی باشد تا در صورت مشاهده بیمار نگران نشود و اقدامات لازم راکه جراح توصیه کرده است را انجام دهد.

علائمی که پزشک توصیه می کند شامل :

  • احساس درد خفیفی هنگام اجابت مزاج : بیمار اگر این مشکل را داشته باشد اصلا جای نگرانی وجود ندارد و کاملا طبیعی است چون هنوز زخم کوچک ناشی از جراحی در دریچه‌ی مقعد به طور کامل بهبود پیدا نکرده است. ممکن است که برای ساکن کردن درد بخواهید از داروهای ضد درد استفاده کنید بهتر است درباره دوز مصرفی با پزشک مشورت کنید و مسکن های حاوی کدئین را به هیچ وجه مصرف نکنید.
  • خروج ترشحات خون‌آلود :  توجه داشته باشید که خارج شدن ترشحات تا چند روز و تا بهبودی کاملا امری طبیعی است در صورتی که این مشکل خیلی طول کشید بهتر است با پزشک تان در میان بگذارید.
  • احتمال عفونت زخم : این اتفاق هم کاملا طبیعی است زیرا محیط روده کاملا آلوده است در صورتی که در فرد بروز پیدا کرد با مصرف منظم آنتی‌بیوتیکی می تواند درمان کند در مصرف انتی بیوتیک ها حتما می دانید که باید مصرف را به صورت کامل انجام دهید پس بعد از بهبودی هم اگر از کپسول ها باقی مانده باشد باید مصرف کنید تا درمان کامل شود.
  • احتمال باز شدن زخم : باز شدن زخم و خونریزی مویرگی فعال اتفاق نادری است و امکان وقوع پیوستن چنین موردی بسیار پایین است اما در صورتی که در فرد اتفاق بیفتد باید مجدد دوخت و بخیه بشود.
  • احتمال از دست دادن موقتی کنترل اجابت مزاج و گاز روده نیز وجود دارد که این مورد هم کاملا امری طبیعی است و با گذشت زمان بهتر می‌شود.

درباره سرعت بهبودی کامل بیماران باید بگوییم که در هر فرد این سرعت بهبودی متفاوت است اما بیشتر افراد ۱ یا ۲ هفته بعد از جراحی می توانند فعالیت روزمره مثل رانندگی را هم انجام دهند معمولا بهبودی کامل بعد از ۶ هفته کاملا قطعی است.

برای اینکه نتیجه جراحی تان و بهبودی تان موفقیت امیز باشد فراموش نکنید که حتما و در موعد مقرر پس از جراحی برای انجام ویزیت به سراغ پزشک تان بروید. نکته ای که بسیار مهم است در پیگیری این مسئله است که اگر هنوز نوبت ویزیت تان نشده و شما نیاز به یک معاینه و ویزیت دارید باید فورا به پزشک مراجعه کنید. در صورت وجود این علایم شما باید یک ویزیت سریع و فوری را انجام دهید:

  • داشتن احساس درد ناگهانی در قفسه سینه
  • احساس تنگی نفس یا دیدن خون در سرفه
  • متورم شدن پاها، تب شدید
  • احساس درد شدید در ناحیه شکم
  • خونریزی مقعدی شدید
  • احساس تورم، گرمی یا قرمزی در اطراف مقعد
  • احساس درد شدید در مقعد که با دارو هم آرام نشود

برچسب ها: , ,

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 441 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:28

درمان شقاق یا فیشر مقعد به روش دیلاتاسیون

درمان شقاق یا فیشر مقعد به روش دیلاتاسیون

فهرست مطالب [نمایش فهرست]

درمان شقاق یا فیشر مقعد به روش دیلاتاسیون

امروزه نسبت به گذشته و با ابداع روش های جدید برای بیشتر بیماری ها روش های درمان بسیاری به کار گرفته می شود که این موارد برای بهبود شقاق مقعد نیز به کار گرفته می شود. از قدیمی‌ترین روش درمان شقاق مقعد می توان به روش اتساع دریچه‌ی مقعد یا همان روش دیلاتاسیون نام برد که پزشک در این روش یعنی در روش دیلاتاسیون فیشر مقعد برای اینکه فشار وارد شده بر روی دیواره مقعد را تا حد امکان کمتر کند برای همین جراح با ایجاد کشش دستی در کانال و دریچه‌ی مقعد باعث شل شدن و کش آمدن عضلات مقعد می شود؛ که این روش بسیار خطرناک و برای بیمار عوارض زیادی را به همراه داشت.

درمان شقاق یا فیشر مقعد به روش دیلاتاسیون

به خاطر همین این روش دیگر برای بیماران انجام نمی شود وخیلی زود روش‌های نوین جراحی شقاق مقعد جای ان روش را گرفتند. بسیاری از بیماران که با این روش درمان شده بودند دچار عوارض زیادی مثل بی اختیاری در نگه داشتن مدفوع و یا گاز روده شده بودند که این امر باعث شده بود تا آمار بالای شکایت از این روش جراحان زیادی را از ادامه درمان با این روش باز دارد؛ و امروزه به هیچ وجه ریسک انجام این جراحی برای درمان شقاق مقعد را قبول نمی کنند. چون این روش استانداردهای لازم حفظ ایمنی و سلامت بیمار را ندارد و برای همین بسیاری از ‌مراجعه کنندگان خود را از دست داده است.

بیشتر بخوانید : بیماری شقاق

هدف جراحان وقت این است که با گذراندن دوران تحصیل به شکل عالی و با دیدن آموزش های آگاهانه و با در نظر گرفتن تمام موارد درمان یعنی خطرات و معایب و مزایای روش‌های درمانی بهترین روش درمان را برای بیماران خودشان انتخاب کنند.

نحوه‌ی انجام اتساع یا دیلاتاسیون دریچه‌ی مقعد

معمولا در انجام این روش درمانی بیمار را تحت بی‌حسی موضعی یا بی‌هوشی عمومی قرار می دهند. به این ترتیب که جراح در این روش دیلاتاسیون مقعد، شروع به باز کردن دریچه مقعد با دست می کند با کمک فشار دست خود به آرامی شروع به باز کردن دریچه‌ی و ایجاد کشش در دیواره‌های آن می‌کند.

در این روش جراح برای برداشتن فشار از روی عضله مقعد به کشیدن دو طرفه‌ی دریچه‌ی مقعد و باز کردن آن بیش از حد طبیعی، ان اقدام می کند درست است که این روش یکی از روش های پر عارضه در درمان فیشر مقعد است اما در صورتی که پزشک با تمام دقت این روش را انجام دهد در کاهش بسیار سریع درد شقاق می تواند روش موثری باشد.

برای اینکه دهانه مقعد به راحتی باز شود و جراح معطلی نداشته باشد و برای راحت و سریع انجام شدن جراحی دهانه مقعد را از مواد ژل لغزنده و روان‌کننده پر می کند. بعد از پوشیدن دست کش با انگشتان دست دیواره‌ی مقعد را به آرامی ماساژ می دهد. انجام ماساژ به شکل صحیح و حرکت دورانی همراه با اعمال فشار رو به بیرون باعث می شود تا عضلات مقعد و دریچه بازتر شوند. اگر پزشک در فشار با دست با دقت انجام ندهد ممکن است که بافت و فیبرهای عضلانی اسیب ببینند و در نهایت پاره شوند اما اگر فشار دست معقول باشد آسیبی به فیبرهای عضلانی وارد نمی‌شود.

بیشتر نتایج نشان می دهند که همیشه در این نوع روش بافت عضله دچار اسیب می شود. برای اینکه خون در قستی که فشاربر آن وارد شده به شکل لخته نشود در پایان جراحی یک اسفنج کوچک در ناحیه قرار داده می شود. معمولا به بیمارانی که از این روش درمانی اتساع برای درمان انجام داده باشند توصیه می شود که تا ۶ ماه به طور متناوب از عمل اتساع دریچه‌ی مقعد از یک گشادکننده مقعد استفاده کنند. در این روش درمانی معمولا اجابت مزاج بسیار راحت تر و سریع صورت می گیرد چون که از عضله اسفنکتر مقعد بیش از حد طبیعی کشیده شده است و گشاد شده است.

خطرات و عوارض ناشی از روش اتساع یا دیلاتاسیون دریچه‌ی مقعد

این روش یعنی روش اتساع یا دیلاتسیون هم مثل سایر روش های درمانی در جراحی های سیستم گوارش ممکن است که دارای خطرات و عوارضی برای فرد باشد. در بین روش های جراحی معمولا روش اتساع یا دیلاتاسیون مقعد بیشترین عوارض و خطرات را برای فرد به همراه دارد ما در این مقاله عوارض و خطرات این نوع جراحی را برای شما به طور کامل و جامع بیان می کنیم. پیشنهاد ما برای شما این است که شما بهتر است قبل از انتخاب نوع جراحی تمام موارد را در زمینه آن جراحی مطالعه نمایید.

خطرات و عوارض ناشی از روش اتسا یا دیلاتاسیون مقعد عبارتند از:

  • بی اختیاری مدفوع و گاز روده
  • نشت مقعد به خاطر نیروی وارد شده‌ بر دریچه‌ی مقعد
  • آسیب دیدن اسفنکتر مقعد
  • اسیب شدید و پاره شدن بافت رکتال
  • لخته شدن خون
  • نتیجه نگرفتن از جراحی

به این ترتیب همان طور که مطلع شدید این روش عوارض و خطرات زیادی را برای بیمار به وجود می اورد که این خطرات و عارضه‌ها در بیشتر مواقع جبران‌ناپذیر هستند. برای همین دیگر این روش کاربرد ندارد و بیشتر جراح ها برای درمان شقاق از روش‌های کم‌تهاجمی‌تر استفاده می کنند؛ و از ان جایی که این روش موفقیت امیز هم نبود از روش های خطر کم‌تر و روش های که میزان مؤفقیت بیشتری خواهند داشت برای درمان بیماران استفاده می کنند. و جراح با معاینه دقیق فیشر بهترین و موفقیت آمیزترین روش را برای درمان به بیمار پیشنهاد می کنند.

مطالعه کنید : درمان شقاق با لیزر

برچسب ها: ,

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 477 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:25

جراحی شقاق یا فیشر مقعد به روش اسفنکتروتومی

جراحی شقاق یا فیشر مقعد به روش اسفنکتروتومی

فهرست مطالب [نمایش فهرست]

جراحی شقاق یا فیشر مقعد به روش اسفنکتروتومی داخلی جانبی مقعد

از روش‌های به روز و پر طرفدار درمان شقاق یا فیشر مقعد باید به جراحی به روش اسفنکتروتومی اشاره کرد که در این روش فشار عضلانی وارد شده بر مقعد را کم می کنند که این کار به بهبود گردش خون و در نتیجه درمان شقاق مقد بسیار کمک می‌کند. در بیشتر موارد یکی از علل ایجاد شقاق را می توان به علت فشار عضلانی بر روی مقعد که بیشتر به خاطر گرفتگی عضلات دریچه ای مقعد است اشاره کرد.

جراحی شقاق یا فیشر مقعد به روش اسفنکتروتومی

چون این علت مشخص است و برای کم شدن فشار عضلانی مقعد پزشک بدون اینکه بخواهد از روش جراحی بر روی خود شقاق اقدام به درمان کند پس در این روش بخش کوچکی از عضله دریچه‌ی مقعدی را که به علت فشار واره دچار گرفتگی شده است را برمی دارد و فرد را با این روش درمان می‌شود. درباره این روش باید بگوییم که بیشتر پزشک ها احتمال برگشت و تکرار فیشر مقعدی در این روش را بسیار نادر و کم‌تر از ده درصد می دانند.

بیشتر بخوانید : جراحی شقاق

در اوایل انجام این روش بدون فیشر کتومی و یا اسفنکتروتومی در خط وسط پشتی مقعد در محل شکاف ایجاد شده انجام می‌شد؛ اما از آن جایی که این روش با شکست رو به رو شد و نتایج ان مؤفقیت‌آمیز نبود. برای همین بسته به راحتی دست جراح تغییر دادند و برش را به سمت راست یا چپ دیواره‌ی کانال مقعد بردند که این روش به نام اسفنکتروتومی داخلی جانبی مقعد نام گرفت. این روش معمولا با روش بی‌هوشی عمومی و یا بی‌حسی نخاعی انجام می گیرد ودرباره اسفنکتروتومی باید گفت که به دو روش باز و بسته انجام می‌شود.

در ادامه مطلب به توضیح هر دو روش باز و بسته می پردازیم.

اسفنکتروتومی بسته :

در این روش که نیاز به دقت و مراقبت بیشتری است جراح با یک تیغه یک شیار جانبی را ایجاد می کند و از آن شیار عضله‌ی دریچه‌ای را بیرون می کشد تا قسمتی از دریچه‌ی داخلی را برش دهد. برش ایجاد شده در روش بسته به اندازه فیشر مقعدی بستگی دارد. و برای اینکه در این روش امکان اسیب به مخاط مقعد وجود دارد و برای جلوگیری از فیستول لازم است که جراح دقت بیشتری را داشته باشد.

در اسفنکتروتومی باز :

در روش باز که این بار برش بر روی کانال و به اندازه حدودا ۱ سانتی متر صورت می گیرد سپس به همان روش اسفنکتروتومی بسته عمل می‌شود. در پایان جراحی پزشک قسمت انتهایی برش را بسته به شرایط باز و یا می‌بندد.

درباره این روش باید بگوییم که در روش اسفنکتروتومی بیمار برای معالجه نیازی به بستری شدن ندارد واین کار به صورت سرپایی در بیمارستان انجام می‌شود و برای بسیاری از افراد از این بابت که فرد می‌تواند در همان روز جراحی به خانه بازگردد بسیار مناسب است. درباره شدت درد در این عمل درباره هر دو مورد باید بگوییم که بیمار درد خفیفی را در انجام هر دو نوع روش احساس می کند. مزیت خوب این عمل این است که بیمار تقریباً بلافاصله بعد از انجام جراحی دردی که ناشی از فیشر مقعد را داشت را خیلی کمتر احساس می کند و این درد بسیار کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید : درمان شقاق با لیزر

در بعضی از افراد ممکن است که به خاطر داروی بیهوشی کمی فرد دچار سرگیجه شود که این کاملا طبیعی است و بهتر است تا چند ساعت استراحت داشته باشد و سپس فعالیت های روزانه اش را انجام دهد به غیر از این مورد هیچ محدودیتی برای فرد ایجاد نمی شود و امکان بازگشت به فعالیت‌های روزمره وجود دارد.

برچسب ها: ,

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 414 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:22

تصفیه آب چیست؟

تصفیه آب چیست؟

تصفیه آب ، فرایندی است که که طی آن آلاینده های میکروبی ، مواد شیمیایی، فلزات سنگین ، ذرات معلق و آلاینده های بیولوژیکی، حذف و آب اماده برای آشامیدن می شود.

روش های مختلفی برای تصفیه آب وجود داشته است ، اما روشی که امروزه مورد تایید در جهان می باشدو بهترین و کاملترین روش تصفیه آب می باشد، تکنولوژی اسمز معکوس است.

اسمز معکوس ، همان سیستمی است که در ساختار گیاهان ، عمل می کند.

در این سیستم ، در گیاهان، مولکولهای آب به خاطر فشار آب ، از یک غشا ، عبور می کنند.

ویژگی این غشا در این است که این غشا فقط به مولکول های بسیار ریز میکروسکوپی اجازه عبور می دهد و همه آلاینده هایی که در آب وجود دارد را تصفیه می کند.

دستگاه تصفیه آب که بر این اساس طراحی شده باشند ، از جمله دستگاههای تصفیه مقبول در بسیاری از کشورها می باشد که امروزه راه خود را به داخل خانه ها هم باز کرده اند.
آب بسیاری از شهرای بزرگ و حتی برخی شهرای کوچک هم ، به خاطر صنعتی شدن و افزایش جمعیت ، از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست .

آب لوله کشی که در منازل استفاده می شود ، متاسفانه املاح نامطلوب و ناخالصی های زیادی را دارد که برای سلامتی انسانها بسیار ضرر دارد.

بنابراین باید راه حلی برای تصفیه آب پیدا کرد.

دو نوع روش تصفیه وجود دارد:

* روش سنتی تصفیه آب

*روش مدرن تصفیه آب

 

روش های سنتی تصفیه آب

جوشاندن :

یکی از روش های معمول قدیمی برای تصفیه آب ، در خانه ها جوشاندن آب بود.
الان هم هنوز از این روش استفاده می شود.

 

اما غافل از این که با این همه آلاینده شیمیایی که در آب وجود دارد ، جوشاندن آب خیلی موثر نیست و حتی گاهی غلظت املاح آب ، با جوشاندن بیشتر می شود که اصلا خوب نیست.
همچنین مقدار زیادی از آب موقع جوشاندن ، تبخیر می شود.هزینه های گاز مصرفی هم از طرف دیگر.
علاوه بر این ، کلر موجود در آب از طریق جوشاندن از بین نمی رود و طعم آبجوش را عوض می کند و به آب بوی کهنگی و ماندگی می دهد.
تصفیه آب با ید

ید به صورت طبیعی در خاک وجود دارد و هنگامی که باران می بارد، این ید وارد سفره های اب زیرزمینی می شود.

بنابراین آب خودبخود ید دارد و اضافه کردن مجدد ید جهت تصفیه آب ، مضر است بخصوص برای خانمهای باردار.

تصفیه آب با کلر

کلر یک ماده شیمیایی و سمی است که از آن برای ضد عفونی کردن و گند زدایی آب استفاده می شود.

استفاده از کلر در آب مصرفی بیشتر از منفعت ، عواقب نامطلبوبی مانند سرطان ، ریزش مو و ….دارد.

برای تصفیه های آب ، روش های قدیمی و سنتی ای وجود دارد که همه ما کم و بیش از آن با خبریم.مانند جوشاندن آب، کلر زدن، ید زدن. اما هر کدام از آن ها معایبی دارند.

 روش های مدرن تصفیه آب

 

یکی از این روشها، استفاده از دستگاه تصفیه آب می باشد.
انواع مختلفی از دستگاه های تصفیه آب ، وجود دارند که به لحاظ نوع و روش تصفیه با همدیگر متفاوتند.

دستگاه تصفیه آب سردوشی، دستگاه تصفیه آب مرحله ای ، دستگاه تصفیه آب سر شیری، دستگاه از نوع تصفیه آب و چندین مدل دیگر.

که آب بعداز عبور از چند فیلتر ، تصفیه می شود و ناخالصی های آب حذف می شود.
یکی از بهترین روش های مورد استفاده همان روش اسمز معکوس می باشد(روشی که به صورت طبیعی در گیاهان وجود دارد) .

که در واقع مدرنترین روش تصفیه آب در تصفیه آب خانگی و نیمه صتعتی و صنعتی می باشد.

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 433 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:19

درمان شقاق یا فیشر مقعد با لیزر

درمان شقاق یا فیشر مقعد با لیزر

درمان شقاق یا فیشر مقعد با لیزر

امروزه یکی از مزیت های که پیشرفت تکلونوژی برای افراد داشته است این بوده که همراه با پیشرفت روز افزون علم و ابداع روش‌های نوین بسیاری از مشکلات که به سختی درمان می شد و بیماره طول دوره ی سختی را باید تحمل می کرد دیگر روش های پیشرفته‌تری برای انواع بیماری‌ها کشف شده است این با کمک این روش ها و بهره بردن از ان ها پروسه درمانی بسیار سریع‌تر انجام می شود.

درمان شقاق یا فیشر مقعد با لیزر

لیزر درمانی روشی که با ابداع کولاکی بزرگ را در صنعت پزشکی به پا کرد و بسیاری از بیماری ها را در یک جلسه با این دستگاه می شود خیلی راحت درمان کرد. درباره لیزر درمانی باید بگوییم که این روش درمانی در واقع یکی از روش‌های کم‌تهاجمی جدید است که امروزه نقش بزرگی را در درمان بسیاری از بیماری‌ها دارد. مهم ترین مزیت این روش همین است که توانسته جایگزین اعمال جراحی سنگین و پرعارضه ردر بعضی از بیماری ها شود و این برای افرادی که قادر به انجام جراحی های سنگین نبودند بسیار مناسب است.

برخی از متخصصان با استفاده از لیزر توانسته اند تا در درمان شقاق یا فیشر مقعد اقداماتی را انجام دهند که موفقیت امیز بوده است پس با لیزر می توان این بیماری را رفع کرد. از آن جایی که این روش درمانی برای درمان فیشر یا شقاق مقعد هنوز بین مردم خیلی جای مشخصی را پیدا نکرده است؛ و بیشتر مردم انجام جراحی را برای درمان این عارضه می دانند و بیشتر از ترس عمل و عوارض عمل هیچ اقدامی برای درمان نمی کنند از مزیت های درمان شقاق با لیزر این است که فرد هیچ وقت به بی اختیاری مدفوع و گاز روده دچار نمی شود.

بیشتر بخوانید : لیزر درمانی

مزایای استفاده از لیزر بسیار است که ما در این مقاله به شرح تمام مزایای لیزر درمانی می پردازیم. هنگامی که بیمار برای درمان به پزشک مراجعه می کند پزشک به او اطمینان خاطر می دهد که در درمان شقاق مقعد با لیزر این درمان به هیچ وجه نیازی به بیهوشی ندارد و با بی‌حسی موضعی و به صورت سرپایی صورت می گیرد و بیمار بعد از لیزر درمانی بدون نیاز به بستری شدن در بیمارستان می تواند ترخیص شود.

روش کار در لیزر درمانی به این شکل است که در این روش از یک وسیله به نام اسپکولوم برای دیدن شکاف آن را درون مقعد قرار می‌دهند و بعد از انجام تنظیمات لازم بدون دخالت دست که معمولا دست کاری باعث تحریک مقعد می شود پس بدون دست‌کاری با استفاده از اشعه لیزر محل ترک مقعد و ناحیه‌ی آسیب‌دیده را ترمیم می‌کنند. درباره این روش درمانی گفتیم که این روش یکی از مدرن ترین تکنیک های درمان فیشر یا شقاق مقعد است.

محققان برای اثبات این روش برای استفاده به جای جراحی های سنگین در سال گذشته با انجام یک بررسی مطالعاتی بر روی ۲۵ بیمار مرد و زن که قبلا از بیماری شقاق رنج می برند و با لیزر درمانی از این عارضه نجات پیدا کردند مشخص شد که در طول ۱ سالی که از لیزر درمانی ان گذشته است آن ها به هیچ عارضه ای دچار نشده اند عوارضی مثل احساس درد در مقعد، خونریزی و یبوست و …

بیشتر بخوانید : بیماری شقاق

بیشتر بیماران تمامی مشکلاتشان با این روش درمانی بهبود پیدا کرده بود و همچنین هیچ کدام از آن‌ها دچار بی‌اختیاری مدفوع و یا ناتوانی در کنترل گاز روده نشده بودند. محققان با این نتایجی که از این بررسی گرفتند به این روش درمانی رسیدند که این روش ساده، امن و مؤثر برای درمان بیماری فیشر یا شقاق بسیار مناسب است. بدون نیاز به اتلاف وقت حتی در یک کلینیک هم به راحتی قابل انجام است و بیمار با این روش از عوارض ناشی از جراحی تا حد زیادی نجات پیدا می کند. با این حال باز هم محققان در حال انجام مطالعات دیگری برای اثبات لیزر درمانی برای روش‌های سنگین جراحی فیشر مقعد هستند تا به طور حتم این روش درمانی را ثابت کنند.

برچسب ها: ,

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 417 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:14

علائم و نشانه های بیماری شقاق یا فیشر مقعد

علائم و نشانه های بیماری شقاق یا فیشر مقعد

فهرست مطالب [نمایش فهرست]

علائم و نشانه های بیماری شقاق یا فیشر مقعد : درباره بیماری های مقعد باید گفت که از آن جایی که بیماری های مقعد بیشتر اوقات نشانه های مشابه نوع های دیگر مشکلات دستگاه گوارش را دارند ممکن است که تشخیص نوع دقیق بیماری را برای پزشک کمی سخت کند مثل بیماری فیشر که با وجود پارگی یا شکافی که در پوشش ناحیه‌ی انتهایی مقعد (مخاط مقعد) ایجاد می کند ممکن است شبیه به علائم هموروئید دیگر بیماری مقعدی باشدکه همان طور که گفتیم ممکن است تا حدودی تشخیص را برای پزشک مشکل کند. برای بیماری شقاق یا فیشر علائم خاصی وجود دارد که همگی آن ها را برایتان به طور کامل شرح خواهیم داد معمولا ممکن است که این علائم به طور ناگهانی شروع شود و یا به آرامی و با گذشت زمان خودش را نشان دهد.

علائم و نشانه های بیماری شقاق

علائم بیماری شقاق عبارتند از:

احساس درد در ناحیه‌ی مقعد :

بخش انتهای مقعد دارای حسگر ها و گیرنده های عصبی بسیار قوی است که سریع درد را می تواند تشخیص دهد این کاملا طبیعی است که در درگیری بخش انتهایی کانال مقعد فرد احساس درد داشته باشد و اسیب و شکاف ایجاد شده روی قسمت داخلی مقعد باعث درد و ناراحتی شود.

درد حین و مدتی پس از دفع مدفوع :

مدفوع برای دفع شدن از روده به ناحیه ترک خورده و آسیب دیده برخورد می کند و این اصطحکاک ایجاد شده بین مدفوع و ناحیه‌ی‌ ترک خورده به خصوص که مدفوع سفت و خشک بودنه باشد به طور فرد را دچار درد شدید و احساس سوزش بعد از اجابت مزاج می کند که این درد در بیشتر مواقع ممکن است که تا چند ساعت پس از اجابت مزاج نیز ادامه داشته باشد.

خونریزی مقعد :

در بیشتر مواقع فردی که دچار فیشر شده باشد در هنگام اجابت مزاج ممکن است که دچار خونری شود از ان جایی که عمق بعضی از ترک های روی پوشش مخاطی دیواره مقعد زیاد است و ممکن است تا مویرگ ها هم رسیده باشد این امر سبب خونریزی می شود؛ و به این دلیل که محل خونریزی قسمت انتهای راست روده و دهانه مقعد است به محض خونریزی خون را به رنگ طبیعی خودش مشاهده خواهید کرد و خون هنوز انعقاد نشده است زیرا محل خونریزی به خروجی دستگاه گوارش فاصله‌ی زیادی نداشته است.

خون بر روی سطح مدفوع :

درباره اجابت مزاج سخت و امکان ترک خوردن بیشتر زخم مقعد بر اثر فشار وارد شده در بخش قبل گفتیم پس احتمال خونریزی ناحیه‌ی شقاق یا فیشر هنگام عبور مدفوع بسیار زیاد است پس مشاهده چنین صحنه ای امکان دارد و برای این نوع بیماری طبیعی است.

خون‌آلود شدن دستمال توالت :

در بسیاری از مواقع فرد پس از اجابت مزاج فرد اثرات خون‌ریزی شقاق یا فیشر مقعد هنوز تمام نشده است و اگر مقعدش را با دستمال به ارامی پاک کند اثراتی از خون را خواهد دید گفتیم که در صورت اجابت مزاج سخت امکان خونریزی صدرصد می شود.

ایجاد یک زایده‌ی کوچک یا نشانه بر روی پوست نزدیک شقاق یا فیشر مقعد :

معمولا بهتر است که در اولین فرصت در صورت مبتلا شدن به بیماری فیشر به پزشک مراجعه کنید زیرا تعلل در درمان باعث می شود تا شقاق یا فیشر مقعدی به صورت یک زایده‌ای بر سطح پوست نزدیک شقاق یا فیشر تشکیل شود.

سوزش و خارش در مقعد و اطراف آن :

در بسیاری از موارد آزار دهنده ترین حسی که ممکن است در فرد ایجاد شود احساس سوزش یا خارش در ناحیه درونی مقعد است این اتفاق زمانی رخ می دهد که ترشحات مدفوع با قسمت ترک خورده و شکاف مقعد برخورد داشته باشند.

ترک قابل مشاهده در اطراف مقعد :

در بیشتر اوقات اگر شکاف یا شقاق در ناحیه مقعدی بسیار مزمن شود منجر به از هم ‌گسیخته شدن پوست ناحیه خروجی مقعد می شود که این ترک ها و شکاف ها ممکن است تا سطح پوست خروجی مقعد اهم دامه پیدا کند که در این صورت فرد به راحتی پارگی و شکاف اطراف مقعد را می بیند.

گفتیم که اولین کاری که در صورت مشاهده موارد بالا باید انجام دهید این است که نسبت به نشانه ها جدی باشید و سریعا برای درمان شقاق یا فیشر مقعد اقدام کنید تا این بیماری فیشر مقعد گسترده تر و شدیدتر نشود و شما را دچار مشکلات عفونی دیگری نکند.

مشکلاتی عدم درمان به موقع شقاق مقعدی

افزایش درد :

طبیعی است که شما بعد از دچار شدن به بیماری فیشر احساس درد داشته باشید ولی هنگامی که زخم شما دچار عفونت شود این درد دیگر یک درد عادی نخواهد بود بلکه بسیار ازار دهنده و سخت می شود به صورتی که گاهی حتی شما ممکن است از شدت درد به خودتان بپیچید.

سرخی مقعد :

می دانیم که یکی از علائم التهاب تورم و سرخی است و وقتی که مقعد سرخ و کمی تورم داشته باشد این حاکی از التهاب حاصل از عفونت قسمت ترک خورده موجود درون مقعد است.

تراوش از شکاف :

حالا که ناحیه فیشر بسیار عفونی و چرکی شده است پس ترشح این زخم ها و دیدن ترشحات چرکی مخاط یا پوست اطراف مقعد طبیعی است.

تب :

عفونت همیشه یکی از علل وجود تب در بدن است پس بعد از عفونی شدن ناحیه فیشر دمای بدن بسیار بالا می رود و مشکلاتی در سیستم ایمنی به وجود می آید و اختلالاتی صورت می گیرد.

***نکته مهم

در تشخیص بیماری گاهی این نشانه ها و علائم نقش بسیار پر رنگی را در تشخیص و درمان یک بیماری ایفا می کنند و می توانند یک راهنمای خوب و مطمئنی برای تشخیص و درمان باشند.

معاینه و تشخیص بیماری شقاق یا فیشر مقعد

بیمار وقتی تصمیم به مراجعه به پزشک را می گیرد که دیگر تحمل درد ها و خونریزی هایی که مدام از ناحیه مقعد به آن دچار می شود را ندارد مطمئنا هم این عارضه بسیار درد اور است. پزشک در معاینات ابتدایی خود با لمس محل و سپس دیدن علائمی که ممکن است در حالت های بسیار شدید قابل دیدن باشد تشخیص و نظر خودش را راجب بیماری فرد ارائه می دهد.

معاینه لمسی را به ارامی و با کشیدن طرفین خروجی مقعد به راحتی زخم های ایجاد شده را می‌بیند و تشخیص قطعی بیماری فیشر در فرد می‌رسد. پزشک در این معاینه به علت شکاف ها و ترک های دهانه مقعد از معاینه دستی نمی تواند استفاده کند چون بسیار درد ناک است و بیمار بسیار اذیت می شود اگر محل ایجاد فیشر در محل های باشد که تشخیص پزشک را دچار اشتباهاتی بکند در این موارد پزشک به بررسی دیگر بیماری‌های زمینه‌ای که احتمال دچار شدن فرد بسیار بالا است می پردازد.

حالا دیگر او به یک معاینه سطحی تشخیص ۱۰۰% را اعلام نمی کند و برایاطمینان از تشخیص درست و از روش های دیگر تشخیص بیماری استفاده می کند. برای تشخیص بیماری فیشر می تواند از سایر بیماری‌های مقعدی از جمله بواسیر نیاز به معاینات کمکی دارد که شامل:

آنوسکوپی مقعد :

یک لوله باریک و کوتاه است که با این وسیله بررسی مقعد و راست روده بسیار واضح و قابل مشاهده می شود برای دیدن نقاط مورد نظر استفاده می شود.

سیگموئیدوسکوپی :

هنگامی که پزشک برای تشخیص بهتر و دقیق تر نیاز به بررسی قسمت پایین روده‌‌ی را بزرگ را دارد از این روش استفاده می کند و با استفاده از یک لوله باریک انعطاف‌پذیر همراه با دوربین نقاط مورد نظر را مشاهده می کنند.

بیوپسی مقعد :

در این روش ازمایشات بخش کوچکی از بافت مقعدی را برای بررسی بیشتر نوع بیماری برمی دارند و با میکروسکوپ مورد بررسی قرار می دهند دلیل این نمونه برداری این است که سلول های مخاط روده تغییر غیر طبیعی کرده اند و برای نتیجه درست و اطمینان از این روش استفاده می کنند.

کولونوسکوپی :

پزشک وقتی که در بیمار نشانه های از سرطان روده را ببیند و برای تشخیص صحیح بیماری با استفاده از لوله‌ی باریک منعطف دارای دوربین یک معاینه کامل از کل سیستم روده را انجام می دهد.

وقتی که تمام معاینات تشخیص انجام شد و آن نتیجه ای که پزشک از جواب تمام بررسی ها و آزمایش های انجام شده نشان داد که فرد دچار چه نوع بیماری شده است و پزشک از تشخیص مطمئن شد به سرعت درمان را برای فرد شروع می کند و از آن جایی که با تشخیص درست و دقیق همیشه نتایج خوبی می توان گرفت.

 

برچسب ها: ,

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 403 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:10

بیماری شقاق یا فیشر مقعدی چیست؟

بیماری شقاق یا فیشر مقعدی چیست؟

فهرست مطالب [نمایش فهرست]

بیماری شقاق یا فیشر مقعدی چیست؟ : ممکن است بارها با این صحنه روبه رو شده باشید که ناحیه ای از بدنتان دچار ترک خوردگی های سطحی یا جزئی شده باشد معمولا لب بیشترین ترک خوردگی را همیشه دارد که بر اثر خشک شدن دچار ترک می شود حتما با دیدن اولین ترک شما دنبال راهی برای درمان می روید تا شدت ترک ها بیشتر نشود و کمتر اذیت بشوید. ما این مثال را اینجا برای تان بیان کردیم تا به طور ساده شقاق را توضیح داده باشیم.

شقاق

پس منظور از شقاق یعنی ترک‌خوردگی باریکی که با طول و عمق مشخصی در پوست یا یک دیواره‌ی یا غشای مخاطی ایجاد می شود. درباره شقاق باید گفت که شقاق در واقع یک بیماری بسیار شایع است که راه درمان آن بسته به نوع ناحیه ای که به وجود آمده بسیار ساده است و فقط باید توجه کنید که خیلی زود آن را پیگیری کنید. در بدن نقاط مختلفی هستند که دچار شکاف می شوند و شقاق در بدن صورت می گیرد شقاق مقعد و شقاق پا، شایع ترین شقاق هایی هستند که در بدن رخ می‌دهند.

پس متوجه شدید که منظور از شقاق مقعدی همان زخم شدن لبه داخلی مقعد را می گویند. شکاف وقتی در ناحیه مقعد صورت می گیرد وضعیتی بسیار دردناک را برای فرد ایجاد می کند که این درد از حاصل زخم سطحی یا پارگی است که در ناحیه پوشش سلولی مقعد صورت گرفته است. شقاق به صورت یک خط طولی در قسمت زیرین کانال مقعد و در ناحیه زیر خط دندانه‌ای شکل می گیرد و از آن جایی که این قسمت مقعد از گیرنده های حساسی تشکیل شده است باعث احساس درد زیادی در این ناحیه می شود.

شقاق با نام علمی فیشر شناخته می شود و در واقع به زخم های که در لبه ی داخلی مقعد شکل می گیرد، فیشر گفته می شود؛ و بسیار دردناک است این درد ناشی از پارگی و ترک خوردگی در پوشش سلولی مقعد است که این ترک ایجاد شده بر دیواره‌ی پوشش داخلی بدن به هیچ وجه نباید با بریدگی اشتباه گرفته شود.

در صورتی که فورا برای درمان شقاق مراجعه نشود ممکن است که بر اثر کششی که در دیواره مقعد به وجود می آید این زخم های سزحی و ترک ها گسسته تر و عمیق تر شوند که در این صورت ممکن است تبدیل به یک مشکل بزرگ و حاد در فرد می شود.

بروز این مشکل یعنی ترک خوردگی در قسمت داخلی دیواره کانال مقعد و مابین دو دریچه‌ی ابتدایی و انتهایی مقعد درقسمت انتهایی لوله‌ی گوارشی یعنی قسمت راست‌روده باعث شقاق یا فیشر مقعد می‌شود. پس تا حدودی درباره فیشر مقعد متوجه شدید که این بیماری یک بیماری کاملا شایع است که در بیشتر مواقع با بواسیر که از اختلالات ناحیه مقعد است اشتباه گرفته می‌شود.

شکل شقاق مقعدی شبیه به یک قطه اشک خطی است که بسیار هم این مشکل دردناک است؛ که به صورت یک شکاف و چاک در بافت پوششی نرم و مرطوب قسمت انتهایی کانال مقعد دیده می شود این زخم و شکاف در کوتاه مدت شامل سطح پوششی دیواره‌های داخلی مقعد و در بلندمدت به صورت عمیق و تمام قسمت ضخامت مخاط مقعد را دربر می گیرد. این اتفاق ربطی به جنسیت فرد ندارد و در دو جنس زن و مرد اتفاق می‌افتد.

در بیشتر خانم ها دچار شدن به این عارضه می توانند بعد از زایمان و در خانم های که دچار بیماری کرون هستند رخ دهد. شیوع این بیماری بیشتر در سنین جوانی و میانسالی است و خوشبختانه با افزایش سن احتمال اینکه فیشر مقعد دچار شوید بسیار کمتر می‌شود. ممکن است این بیماری در کودکان کمتر از یک سال نیز به وجود بیاید.

برای اینکه از درد و ایجاد فشار بر روی ناحیه کم کنید بهتر است تا با رعایت روش ها و رعایت رژیم غذایی برای ابتلا نشدن به یبوست امکان بهبود نسبی را فراهم کنید. ولی اگر بر ناحیه زخم فشاری وارد شود قسمت اسیب دیده بدتر می شود. درمان طبی برای درمان این بیماری وجود ندارد و تنها راه خلاص از ان انجام جراحی است اما بیشتر محققان دنبال پیدا کردن راهی هستند تا به جای انجام جراحی برای درمان این بیماری درمان های دارویی و دیگری را پیدا کنند.

علائم بیماری شقاق یا فیشر مقعد

درباره بیماری شقاق یا فیشر در بخش قبل گفتیم که این عارضه بیشتر در اثر ضربه و فشاری که به پوشش داخلی دیواره‌ی مقعد در هنگام اجابت مزاج یا دیگر عللی که باعث کشش کانال مقعد می شود به وجود می اید که منجر به ترک یا شکاف در دهانه مقعد می شود. درباره علت دقیق و علمی هنوز اطلاعات دقیقی اراده نشده است ولی بیشتر همین امر یعنی وارد شدن ضربه‌ی سخت به دیواره کانال مقعد را باعث ایجاد فیشر می دانند.

بیشتر کسانی که در اجابت مزاج شان دچار مشکل هستند و ممکن است که حرکت مدفوع خشکو سفت یا خیلی شل در حین خروج از مقعد باعث وارد شدن ضربه به دیواره‌ی مخاطی مقعد بشود و دهانه مقعد به این ترتیب آسیب ببیند. معمولا این اتفاق بیشتر در افرادی رخ می دهد که عضلات دریچه‌ای ناحیه‌ی مقعد آن بسیار تنگ‌ است این افراد نسبت به سایرین خیلی بیشتر شرایط ابتلا شدن به این بیماری را دارند. در اینجا ما نادرترین دلایل ایجاد ترک و شکاف در مقعد را برایتان بیان می کنیم مشکلات ناشی از التهاب روده، وجود عفونت در مقعد و تومور این عوامل از دلایل فیشر مقعدی هستند.

بسیاری از افراد خودشان با کارهای اشتباه و رژیم‌های غذایی غلط که در ان ها از موادی که حاوی فیبر فراوان است پرهیز می کنند و این افراد مستعد ابتلا به این بیماری هستند زیرا همان طور که می دانیم فیبر خاصیت بسیار بالایی در بهبود دستگاه گوارش و روده دارد و عدم مصرف کافی مواد غذایی پرفیبر مانند میوه و سبزیجات فرد را برای فیشر مقعدی آماده می کند. در بسیاری از افرادی که در حین دفع مدفوع دچار مشکل می شوند هم این امان وجود دارد تا این بیماری را تجربه کنند بسیاری از افراد با انجام جراحی در ناحیه مقعد باعث تنگ شدن مقعد می شوند که همین عامل یکی از علل اصلی بیماری شقاق مقعدی است.

در بیماری شکاف مقعد یا فیشر اغلب بیمارانی که از اختلالات زمینه‌ای دریچه‌ی مقعد رنج می برند این افراد بیش از سایرین دچار آسیب شکاف و ترک مقعدی با کوچک ترین فشار و ضربه خواهند شد. در سال های گذشته محققان مطالعاتی را بر روی بیماران مبتلا به شقاق انجام دادند که نتیجه این مطالعات نشان داد که طی بیشتر افرادی که از بیماری شقاق مقعدی رنج ممی برند قبل از مبتلا شدن به شکاف مقعدی حداقل به یک بیماری زمینه‌ای دریچه‌ی مقعدی مبتلا هستند.

در این رابطه یکی از شایع ترین اختلالات زیمنه ای که روی فرد اتفاق می افتد بزرگ شدن غیر طبیعی عضلات دریچه‌ای مقعد است که این اتفاق باعث ایجاد فشار در کانال مقعدی می‌شود. در کسانی که از بیماری فیشر رنج می برند حتی در زمان استراحت هم فشار را روی عضله احساس می کنند در بیشتر افراد چون کانال مقعد در قسمت خط وسط دیواره پشتی ضعف دارد احتمال ایجاد فیشر در این ناحیه معمولا بیشتر است.

معمولا ممکن است که برای بیشتر افراد درباره وجود زخم ها و ترک های مقعدی بسیار سوال پیش بیاید و این که سیستم ایمنی بدن ما چرا قادر به بهبود این نوع بیماری ها نیست و چرا بدن ما با وجود داشتن قابلیت بالا در بهبود خود‌به‌خودی بسیاری از زخم‌های کوچک چرا از بهبود یک ترک کوچک در مخاط مقعد عاجز است و نمی تواند این مشکل را حل کند تا بیماری شدت نگیرد و وخیم تر نشود؟

در جواب باید بگوییم که در قسمت مقعد و در ناحیه ی داخلی ان عواملی وجود دارند که مانع بهبود خودبه‌خود ترک می شوند. یکی از همین عوامل اجابت مزاج است مدفوع در هنگام عبور از روده و در مقعد هنگام تخلیه شدن به بیرون باعث ایجاد سایش و تحریک فیشر می شود. علل دیگری که وجود دارد این است که در اثر انقباض در عضله دریچه مقعد که در این صورت خونرسانی به محل فیشر کمتر می شود و باعث می شود تا بافت‌های آسیب‌دیده دیرتر بهبودی پیدا کنند.

از علت های اصلی و اساسی ایجاد فیشر می توان به موارد زیر اشاره کرد

  • اسهال‌های طولانی مدت
  • دچار شدن به یبوست‌های مزمن که بیشتر در بزرگسال ها رخ می دهد
  • تمیز کردن مقعد به صورت خشن و با دستمال‌های زبر
  • برقراری رابطه‌ی جنسی از راه مقعد
  • تنگ بودن عضلات دریچه مقعدی‌
  • بارداری
  • سرطان راست روده
  • بیماری‌های التهابی روده
  • بیماری‌های مقاربتی
  • بیماری کرون
  • تحریک مقعد با خاراندن آن (به صورت یک حرکت پاسخی خارش ناشی از انگل روده‌ای مانند کرمک).
  • آسیب دیدن مقعد هنگام زایمان سخت

بهترین روش های درمان شقاق یا فیشر

برچسب ها: , ,

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 413 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:07

بیماری کیست مویی یا سینوس پیلونیدال

بیماری کیست مویی یا سینوس پیلونیدال

فهرست مطالب [نمایش فهرست]

بیماری کیست مویی یا سینوس پیلونیدال چیست؟ : ابتدا در قسمت باید معنی سینوس را بدانیم ما اکثرا کلمه سینوس را همراه با بینی می شنویم ولی بهتر است بدانیم که سینوس به معنی کانال یا حفره است و می تواند در تمام قسمت های بدن وجود داشته باشد سینوس پیلونیدال یک بیماری خوش خیم است که کیست مویی یا سینوس پیلونیدال (PNS) نیز گفته می شود.

کیست مویی

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال (PNS) به شکل سوراخ کوچک، تونل یا گودال است که در شکاف بالای خط باسن و پایین استخوان دنبالچه قرار دارد. سینوس پیلونیدال یک مشکل مزمن پوستی حاوی مو است که با یک یا چند دهانه‌ی کوچک به سطح پوست باز می‌شود و می‌تواند درد شدیدی ایجاد کند. این بیماری در ابتدا هیچ ارتباطی با سرطان ندارد.

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال کانون عفونت است و اکثرا الوده و عفونی است همچنین . در صورت عفونت ممکن است چرک و ترشحات خونی با بوی نامناسب از آن تراوش کند. سوراخ سینوس پیلودنیال آلوده به شکل کیست یا آبسه پیلونیدال ظاهر می‌شود. خیلی کم اتفاق می افتد که سینوس در سایر قسمت های بدن رخ دهد.

کیست مویی در زنان و مردان رخ می دهد ولی بیشتر در مردان و افراد جوان دیده می شود مخصوصا کسانی که دلایلی مجبورند ساعت های زیادی بشینند مانند راننده تاکسی ها بیشتر رخ می دهد در مردان در شرایط یکسان در مقایسه با زنان چهار برابر بیشتر ایجاد می شود. این بیماری در کودکان بسیار نادر است.

در رابطه با بیماری های نشیمنگاهی بیشتر بدانید : بیماری نشیمنگاهی

این بیماری به دلیل فاصله کوتاه آن از مقعد و شبیه لانه‌ای از مو بودن سینوس پیلونیدال نام گرفت و اولین بار توسط پزشکان در سال ۱۸۸۰ تشخیص داده شد. به این بیماری « بیماری جیپ » نیز گفته می شود زیرا در طول جنگ جهانی دوم به دلیل وضعیت همیشه نشسته رانندگان در جیپ اکثرا دچار این بیمای می شدند.

این بیماری نیاز به روش تشخیصی خاصی ندارد و پزشک با مشاهده به راحتی به وجود آن پی می‌برد زیرا بسیار واضح است. بلافاصله بعد از اینکه متوجه بیماری سینوس پیلونیدال شدید حتما باید برای درمان ان اقدام کنید و حتما نباید منتظر نشانه‌ها و علایم ازاردهنده شوید هرچند محل و موقعیت و همچنین ظاهر این بیماری منجر به خجالت و شرمساری در افراد مبتلا می‌شود ولی باید به این اتفاق همانند یک جوش یا خال نگاه کرد و خود را به خاطر وجود آن سرزنش نکرد.

علت کیست مویی یا سینوس پیلونیدال

علت اصلی و دقیق این بیماری هنوز مشخص نشده است ولی بر اساس برخی شواهد و حدس و گمان ها می توان گفت که تا حدودی علت آن اکتسابی و ترکیبی از تغییرات هورمونی پس از بلوغ، رشد مو و اصطکاک ناشی از لباس طی نشستن طولانی‌مدت است.

هورمونهای جنسی برای اولین بار در سن بلوغ تولید می شوند که با تحت تأثیر قرار دادن غدد سباسه ممکن است آغازگر بیماری پیلونیدال باشند. از طرفی فعالیت‌هایی که باعث اصطکاک می‌شوند، موهای در حال رشد در منطقه را مجبور به پسرفت در زیر پوست می‌کنند. بدن به صورت ذاتی موهای زیر پوستی را به عنوان یک جسم خارجی تلقی می‌کند و یک پاسخ ایمنی نسبت به آن راه می‌اندازد. این پاسخ ایمنی می‌تواند به شکل کیست در اطراف موها بروز کند. پوست تحریک شده متورم، قرمز و دردناک خواهد شد.

با توجه به شواهد موجود در صورت داشتن برخی از نشانه ها احتمال این که دچار این بیماری شده اید وجود دارد که برخی از ان نشانه ها عبارت اند از :

  • اضافه وزن یا چاقی : چاقی ازیک طرف منجر به کم تحرکی فرد و از طرفی دیگر باعث تعریق همیشگی گودی باسن می‌شود و از این طریق بر احتمال کیست مویی می‌افزاید.
  • شغل کم تحرک :  کارهای کم تحرک و نشسته مانند کارمندی و رانندگی باعث اصطکاک پوستی بیشتر در ناحیه‌ی پشت و نشیمن‌گاه در خواهند شد.
  • وجود سوراخ مادرزادی انتهای دنبالچه‌ای: این سوراخ شرایط را برای گیر افتادن مو مساعد می‌کند.
  • سابقه‌ی خانوادگی : رویت شده این بیماری در سایر اعضای خانواده در بیش از یک سوم موارد وجود دارد.
  • ضربه به ناحیه پایین کمری : مثلا ضربه به ناحیه‌ی نشیمن‌گاه طی سقوط و آسیبی که طی ضربه در بافت‌ها ایجاد شده است.
  • پر مویی یا داشتن موهای مجعد و درشت : تراکم بالای موهای در یک ناحیه احتمال گیر افتادن‌شان در پوست زیاد می‌کند.
  • سن : سینوس پیلونیدال می‌تواند در هر سنی رخ دهد، اما در بزرگسالان جوان بین سنین ۱۵ تا ۴۰ سال شایع‌تر است.
  • جنس مذکر : به دلیل داشتن مقدار بیشتری مو نسبت به زنان با احتمال بیشتری در معرض خطر این کیست مویی هستند.
  • پوشیدن لباس‌تنگ : لباس‌های تنگ و چسبان میزان اصطکاک را بیشتر و فرد را مستعد سینوس پیلونیدال می‌کند.
  • بهداشت فردی ضعیف : عدم رعایت بهداشت به خصوص در ناحیه‌ی مقعد و اطراف آن منجر به آلودگی پوستی و قرار گرفتن در معرض عفونت کیست مویی خواهد شد.

علت اصلی این بیماری مشخص نیست ولی می توان به احتمال زیاد گفت که ، این کیست در نتیجه‌ی گیر افتادن مو زیر پوست و سپس التهاب و تحریک بافتی ناحیه ایجاد می‌شود که در صورت آلودگی می‌تواند چرک کند و باعث رنجش فرد شود.

راه‌های پیشگیری از کیست مویی یا سینوس پیلونیدال

در همه بیماری ها پیشگیری حرف اول را می زند در این بیماری نیز بهترین راه پیشگیری است و بیماری کیست مویی یک اختلال ساده دردسرآفرینی است که فقط به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی و سبک نادرست زندگی با بروز درد فراوان و نداشتن درمانی جزء جراحی ایجاد می‌شود، معقولانه است تا با آموزش صحیح سطح آگاهی افراد را بالا برده و از بروز آن جلوگیری نمود. همیشه اقدامات پیشگیرانه از بیماری‌ها راحت‌تر و کم‌هزینه‌تر بوده و به نفع سلامتی افراد است.

سینوس پیلونیدال

اکثرا افراد بیماری این بیماری را در مرحله ای که کار از کاز گذشته است متوجه می شوند زیرا این بیماری در مراحل اولیه بدن هیچ علایمی شروع به شکل‌گیری می‌کند در موارد بسیار کم هم تب، درد مفاصل و عضلات و یا ناراحتی ظاهر می‌شود. این علایم معمولاً از باکتری آلوده‌کننده‌ی سطح پوست ناشی می‌شود. گاهی اوقات علایم تا بروز درد و قرمزی محل و تشکیل آبسه و حتی تخلیه خود به خودآن پیش می‌رود.

مناسب‌ترین اقدامات پیشگیرانه کیست مویی شامل:

همان طور که گفته شد براساس برخی گفته دلیل اصلی این بیماری مو است پس بهترین راه برای مقابله با ان از بین بردن موهای ناحیه‌ی انتهایی کمر است.می توان با لیرز برای همیشه از شر ان مو ها خلاص شد یا می توان ان ها را کوتاه نگه داشت.

یک راه پیشگیری مناسب دیگر استفاده از صابون‌های ضد باکتری و یا گلیسیرین برای پاک کردن این منطقه از هر گونه باکتری است. صابون باید به اندازه کافی و نه بیشتر استفاده شود تا منافذ پوست را مسدود نکند. مالیدن آرام صابون بر روی پوست ناحیه از عفونت منطقه جلوگیری می‌کند. البته باید دقت نمود که پس از اتمام شست‌وشو هیچ اثری از صابون بر روی منطقه باقی نماند و ناحیه کامل خشک شود. بنابراین استحمام روزانه می‌تواند بسیار مفید باشد؛

یکی از دلایل این بیماری کم تحرکی و نشستن مدام است که برای جلوگیری از این بیماری باید از نشستن مداوم خودداری کرد و هم چنین بهتر است برای اینکه دچار این بیماری نشوید از لباس های گشاد استفاده کنید.

یکی از دلایل این بیماری اضافه وزن و چاقی است زیرا در این صورت میزان تعریق افزایش می یابد پس برای جلوگیری از این بیماری ابتدا باید وزنی مناسب داشت و برای داشتن وزن مناسب باید تغیراتی در عادت های روزانه و رژیم غذایی ایجاد کرد تا دچار اضافه وزن نشوید.

اما اگر دچار بیماری سینوس پیلونیدال شدید جای هیچ گونه نگرانی نیست زیرا با انجام برخی کار ها می توان از پیشرفت ان جلوگیری کرد اما اگر آبسه ایجاد شده در بدن به ورت خود به خود تخلیه نشد حتما باید به پزشک مراجعه شود تا با استفاده از یک جراحی ساده ان را تخلیه کند.

زمانی که این کیست تازه در بدن شما ایجاد شده است و دچار الودگی و چرک نشده است می توانید با استفاده از حمام آب گرم یا نشستن در وان یا لگن محتوی آب و نمک از درد و التهاب بیشتر آن پیشگیری کنید. البته برای از بین بردن این بیماری برخی روش های طبیعی نیز وجود دارد مانند استفاده از زردچوبه زیرا این ماده خواص ضد التهابی دارد همچنین روغن درخت چای به سبب این که خاصیت ضد‌عفونی‌کنندگی می تواند مانع پیشرفت این بیماری شود.

هنگاهی که همه ی راه های جلوگیری از این بیماری را انجام دادید ولی باز دچار بیماری کیست مویی شدید می توانید با مراجعه به پزشک و انجام جراحی ان را به راحتی از بین ببرید.

برچسب ها:

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 454 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:04

درمان شقاق با طب سنتی

درمان شقاق با طب سنتی

درمان شقاق یا فیشر مقعد با طب سنتی  , درمان شقاق با طب سنتی : در تعریف طب سنتی باید گفت که این طب در کشور ما از سال های خیلی دور بوده و هست و سابقه‌ی دیرینه ی را دارد. هدف درمان در این طب شناخت طبع‌های انسانی است که برای درمان شقاق یا فیشر مقعدی با استفاده از روش های مختلف انجام می شود. درباره طب سنتی باید به این مورد توجه داشته باشیم که این طب جنبه‌ی حمایتی یا پیشگیرانه دارد یعنب اینکه به جای از بین بردن و رفع علت بیماری فقط در دفع و کاهش علایم آن نقش دارد.

درمان شقاق با طب سنتی

مهم ترین روش های درمان طبی عبارتند از:

  • گیاه‌درمانی
  • ماساژدرمانی
  • حجامت
  • بادکش درمانی
  • زالو درمانی

در روش گیاه درمانی برای درمان شقاق یا فیشر مقعد معجون یا پمادهایی را از گیاهان دارویی تهیه می‌کنند که این پماد های گیاهی نقش به سزایی را در تسکین درد و خونریزی شقاق یا فیشر مقعد دارند. در درمان شقاق یا فیشر گفتیم که اولین و مهم ترین کار این است که بیماری و علت زمینه ای که فرد را دچار شقاق یا فیشر مقعد کرده است در ابتدا درمان شود. پس هنگامی که فرد به جای مراجعه به پزشک از طب سنتی برای درمان شقاق یا فیشر استفاده می کند از آن جایی که این درمان بون تشخیص علت صورت می گیرد ممکن است که نتیجه بخش نباشد.

در واقع در این مقاله درباره درمان سنتی به این نتیجه رسیدیم که این درمان برای رفع شقاق یا فیشر مقعد نه تنها مناسب نیست بلکه با تشخیص ندادن بیماری زمینه ی ایجاد شقاق روند درمانی را به تاخیر می اندازد و طول درمان بسیار کند پیش می رود و ممکن است تا این بیماری پیشرفت هم بکند. وقتی از گیاهان دارویی برای تهیه یک پماد استفاده می شود معمولا چند نوع گیاه با هم ترکیب می شوند مهم ترین مورد که در این طب مورد بررسی قرار نمی گیرد بحث حساسیت دادن گیاهان است دارویی است که ممکن است وقتی با هم ترکیب می شوند باعث ایجاد حساسیت مثل خارش یا اگزما در فرد شود که این اصلا روش قابل اطمینانی برای درمان نیست و در افراد مختلف اثربخشی به شکل یکسانی را ندارد.

درباره طب سنتی باید به این نکته اشاره کرد که از ان جایی که این طب یک طب درمانی اقلیمی است و در تمام نقاط دنیا از این روش درمان به شکل ها و نوع های گوناگونی استفاده می شود. ممکن است که در تهیه‌ی گیاهان دارویی ناخالصی های که در موجوداست باعث می شود تا درمان در افراد اثرهای متفاوتی را از خود نشان بدهد.

هرچند که این روش درمانی پایه و اساس یکسانی را ندارد ولی با وجود این باز هم بسیاری از افراد این روش را رد نمی کنند و برای درمان بیماری ها به سراغ این روش ها می روند این روش به طور کامل نفی نمی شود اما بهتر است برای درمان و نتیجه بهتر از روش‌های درمانی دارویی، جراحی و روش‌های نوین لیزر درمانی که در این روش ها اثبات شده هستند و در نتیجه گرفتن و بهبود سریع بیماری هم بسیار نقش دارند.

نکته مهم درباره درمان هر نوع بیماری این است که باید ابتدا قبل از انجام هر نوع روش درمانی در اولین فرصت به یک متخصص مراجعه کنید تا با تشخیص صحیح و نوع درمان خیلی زود مراحل بهبودی را پشت سر بگدارید درباره نوع درمان پزشک به شما مشاوره های لازم و بهترین راه را معرفی می کند. تحقیقات نشان داده است که درمان‌های پزشکی با کمترین ضریب خطا می توانند میزان مؤفقیت بیشتر ی را برای فرد به وجود بیاورند

برچسب ها: , , ,

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 397 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 18:58

درمان خانگی شقاق یا فیشر مقعد

درمان خانگی شقاق یا فیشر مقعد

فهرست مطالب [نمایش فهرست]

درمان خانگی شقاق یا فیشر مقعد : توجه به این مسئله در درمان شقاق یا فیشر مقعد بسیار مهم است در صورتی که بیماری زمینه ای برای شقاق یا فیشر در فرد نباشد و ایجاد شقاق فقط از روی رژیم های غلط تغذیه ای و عادت ها و رفتارهای اشتباه باشد می توان درد حاصل از شکاف و ترک دیواره‌ی مخاطی کانال مقعد را با استفاده از چند راه‌کار ساده با روش های درمان خانگی تسکین داد و بهبود نسبی شقاق یا فیشر مقعد را برای فرد ممکن ساخت. نکته مهم در این درمان های خانگی این است که این روش های درمانی جنبه‌ی مراقبتی و حمایتی روند درمان شقاق را دارد. در صورتیکه فرد به تازگی به شقاق مبتلا شده است می تواند در کنار سایر درمان ها از این روش هم برای شدت پیدا نکردن شقاق یا فیشر استفاده کرد.

درمان خانگی شقاق

مهم ترین اقدامات خانگی شامل برخی نکات تغذیه‌ای هستند که عبارتند از:

بهتر است مصرف مایعات را بیشتر کنید برای اینکه بدن دچار کم‌آبی نشود حتما روزانه ۸ الی ۱۰ لیوان آب خالص نوشیدنی در برنامه داشته باشید از نوشیدن مایعات املاح دار و نوشیدنی های مصنوعی و کافئین و الکی خودداری کنید زیرا بدن با مصرف الکل و کافئین دچار کم آب می شود.

استفاده از فیبر فراوان در برنامه غذایی روزانه بسیار مهم است از رژیم غذایی که سرشار از فیبر هستند استفاده کنید زیرا فیبر از ابتلا به یبوست و نرم شدن مدفوع بسیار مفید است. مقدار فیبری که در برنامه غذایی روزانه باید مصرف کنید برابر است با ۲۰ تا ۳۵ گرم در روز که بعضی از افراد با مصرف فیبر دچار نفخ می شوند برای این افراد توصیه می کنیم که فیبر را در برنامه غذایی خود کم کم اضافه کنید.

موادغذایی که حاوی فیبر هستند عبارتند از :  سبوس گندم، سبوس جو دو سر، غلات کامل از جمله برنج قهوه ای، بلغور جو دوسر و پاستا سبوس دار، حبوبات مثل، نخود و لوبیا، میوه‌های خانواده مرکبات، آلو و آب آلو

عادت های رفتاری اشتباهی که در زندگی روزمره به شدت تکرار می شوند و باید به شکل صحیح آن تغییر کنند مثل:

  • تاخیر در اجابت مزاج بدترین اشتباه برای فرد است زیرا نگه‌داشتن مدفوع و تأخیر انداختن اجابت مزاج باعث سفت شدن مدفوع و ایجاد یبوست در فرد می شود.
  • برای اینکه از فشار زیاد بر روی کانال مقعد کم شود بهتر است که از زور زدن شدید و یا نشستن های طولانی و بیش از حد در توالت جدا خودداری کنید.
  • حتما بعد از اجابت مزاج مقعد خود تان را به شکل آرام و با دستمال نرم تمیز و خشک کنید
  • برای جلوگیری از تحریک شدن پوست بهتر است تا از مواد شوینده‌ی شیمیایی محرک پوست مثل صابون‌های معطر خودداری کنید.
  • استفاده از حمام اب گرم به تمیز نگه داشتن و شل شدن دریچه‌ی مقعد و بهبود جریان خون موثر است و تا حدود زیادی به درمان شقاق یا فیشر مقعد کمک می کند پس به توصیه پزشک تان حتما ۲ یا ۳ بار روزانه از این روش بهره ببرید.
  • اگر در اجابت مزاج مشکل داشتید حتما از وازلین بر روی خروجی مقعد بزنید.
  • حتما بعد از اجابت مزاج مقعد را تمیز بشویید چون این ناحیه باید همیشه تمیز بماند.
  • برای بهبودی ناحیه زخم بیشتر افراد توصیه می کنند تا از ژل آلوئه‌ورا استفاده کنید ژل موضعی را بر روی ناحیه‌ی آسیب دیده‌ی مقعد به ارامی ماساژ دهید حتما به بهبود آن کمک کند.
  • با تجویز پزشک استفاده از مکمل‌های نرم‌کننده مدفوع، ملین ها مانند پسیلیوم منعی برای بیمار ندارد

اگر تمامی موارد دکر شده در بالا را به طور منظم رعایت کرده باشید اما باز هم مشکلاتی مثل درد و خونریزی شقاق یا فیشر مقعد تان ادامه داشت شما در کنار رعایت همه ی این موارد به درمان دارویی نیز نیاز دارید پس برای نتیجه گرفتن برای بهبودی حتما توصیه می‌شود که این نکات را هم‌زمان با مصرف داروهای تجویزی فراموش نکنید، زیرا همان طور که گفتیم این روش‌های خانگی به سرعت و روند درمان فرد کمک بزرگی خواهد کرد.

درمان دارویی بیماری شقاق یا فیشر

درباره بیماری شقاق یافیشر مقعد باید بدانیم که هدف فقط درمان بیماری شقاق یا فیشر مقعد نیست بلکه باید عاملی که باعث بروز یک بیماری زمینه و علت شقاق است نیز درمان شود. چون اگر شقاق را درمان کنید و بیماری زمینه باقی بماند دوباره شقاق یا فیشر مقعد عود خواهد کرد. پس با درمان بیماری زمینه‌ای گوارشی بسیار احتمال دارد از عود و تکرار شقاق یا فیشر ناحیه‌ی مقعد جلوگیری می شود. در درمان شقاق باید بسته به نوع آسیبی که بر مخاط مقعد وارد شده است باید برای دذمان ان اقدام کرد که از میان درمان های دارویی یا خانگی و جراحی کدام مورد را بهتر است برای درمان شقاق یا فیشر مقعد انجام داد.

برای اینکه نتیجه درمان موفقیت امیز باشد حتما باید بیماری زمینه ای که موجب شقاق می شود رفع شود. بیشتر اوقات یکی از علت های شقاق یبوست و یا اسهال مزمن است که موجب بیماری شقاق یا فیشر مقعد فرد می شود؛ که این مورد باید درکنار درمان فیشر هم باید مورد بررسی و درمان قرار بگیرد مورد دومی که موجب بروز شقاق یا فیشر مقعد می شود هنگامی است که دریچه‌ی مقعد دچار انقباض و گرفتگی می شود که استفاده از شکل کننده عضلات بسیار مناسب است و روند درمان را جلو می برد.

درمان دارویی شقاق یا فیشر مقعد فرد در کنار پیروی از یک برنامه رژیم منظم و پرفیبر و تکرار نکردن عادت های غلط و اصلاح آن موارد اولین خط درمان آن خواهند بود. در بیشتر مواقع معمولاً پزشک برای پیشگیری از درد زیاد و اینکه شدت درد کمتری در اجابت مزاج داشته باشید برای شما ترکیبی از داروهای ملین، ضد درد و پماد بی‌حسی موضعی را تجویز می‌کند. داروی مسکنی که برای شما در نظر گرفته شده است به هیچ عنوان از خانواده کدئین نیست و استفاده از کدئین از نظر پزشک تان ممنوع است.

داروهای مهم برای بیماری شقاق یا فیشر مقعد عبارتند از:

پماد گلیسرین تری نیترات :

این پماد باعث افزایش جریان‌خون در مقعد و شل شدن دریچه‌ی آن می شود که این امر باعث می شود تا بهبود شکاف سریع تر صورت بگیرد. برای همین پزشک برای بیمار پماد نیترات را تجویز می کند. دوره و اندازه استفاده از این پماد باید به دستور پزشک و معمولا در هر ۸ یا ۱۲ ساعت برای مدت ۶ الی ۸ هفته به بیمار توصیه می‌شود. بیشتر افراد بر این باورند که این پماد اثربخشی قوی ندارد اما بیشتر پزشکان این پماد را برای بیمار تجویز می کنند. توجه داشته باشید که در استفاده از این پماد قبل از اینکه اجابت مزاج انجام دهید باید از این پماد استفاده کنید تا در اجابت مزاج درد کمتری را احساس کنید. ممکن است برخی از افراد بعد از استفاده از این پماد دچار برخی از عوارض جانبی شوند. عوارضی مثل سردرد، سرگیجه و فشار خون پایین

برای اینکه در استفاده از این پماد دچار سردرد نشوید باید مصرف دارو را در روزهای ابتدایی خیلی کم شروع کنید و روزانه ۱ بار از پماد استفاده کنید. در صورتی که درد شدیدی داشتید از مسک های که حاوی کدئین نیست استفاده کنید. برای رفع سرگیجه هم می توان از تغییر حالت دادن از نشسته به دراز کشیدن و برعکس این عارضه را نیز کنترل کنید. اگر از داروهای اختلال نعوظ مثل سیلدنافیل (Viagra)، تادالافیل (Cialis) و یا واردنافیل (لویترا) استفاده می کنید در استفاده از پماد نیترات حتما دقت کنید که ۱ روز بعد از این داروها از پماد استفاده کنید.

مسدود کننده‌های کانال کلسیم :

انواع موضعی این مسدود کننده های کانال کلسیم برای درمان شقاق یا فیشر موثر است البته این دارو هم مثل دیلتیازیم، باعث افت فشار خون می شود. در استفاده از قرص های مسدود کننده کلسیم باید این نکته را بدانید که با اینکه برای درمان شقاق می تواند موثر باشد اما یکی از مواردی که این دارو را از مصرف افراد منع می کند طول درمان آن است که بسیار کند است و در صورت مصرف فرد دچارعارضه ی سردرد شدیدی می شود. که باید گفت در کنار سایر عوارض این سردرد بارزترین عارضه‌ی این دارو است.

تزریق بوتاکس :

یکی دیگر از روش های درمان شقاق این مورد است که پزشک از تزریق نوعی سم به نام بوتولینوم A(بوتاکس) به دریچه‌ی مقعد برای رفع فشار مداوم و رفع انقباض عضله مقعد استفاده می کند این تزریق با از کار انداختن و فلج کردن عضله فشار را از ناحیه برمی دارد و به بهبود بیماری کمک می کند. در صورتی که عضله فلج و بی حس می شود حدود زیادی از درد در ناحیه کاسته می شود. این روش در ۶۰ الی ۸۰ درصد نتیجه‌بخش بوده است. از عوارض احتمالی این درمان که به صورت موقتی ممکن است برای فرد ایجاد شود بی اختیاری در اجابت مزاج و گاز روده است. با تمام این مزایا و بهبودی که از این روش برای بیمار حاصل می شود باز هم بیشتر محققان برای رسیدن به نتایج بهتر در حال بررسی بوتاکس هستند تا برای درمان شقاق یا فیشر یکی از ایمن‌ترین و کم‌عارضه‌ترین درمان را پیدا کنند.

لیدوکائین :

تنها داروی که تهیه آن بسیار ساده است و نیازی به نسخه پزشک ندارد ژل بی‌حس‌کننده‌ی موضعی لیدوکائین است، بیمار برای رفع و تسکین درد مقداری از این ژل را باید به ناحیه آسیب دیده بزند تا در تسکین درد مفید واقع شود. درست است که این ژل عوارض چندان خطرناکی ندارد اما باید توجه داشت که در صورت استفاده مداوم می‌تواند باعث ایجاد حساسیت و التهاب پوستی در اطراف مقعد شود که این اتفاق مشکل بزرگی را برای فرد به وجود می اورد بهتر است تا فقط در مواقع ضروری از این ژل موضعی استفاده کنید.

برای اینکه با درمان دارویی خیلی سریع بهبود حاصل کنید بهتر است تا درصورت مشاهده هر گونه علائمی از شقاق یا فیشر مقعد سریعا برای درمان ان اقدام کنید زیرا همان طور که در بخش های قبل هم گفتیم شقاق یا فیشر مقعد در مراحل ابتدایی با درمان دارویی راحت تر و سریع تر درمان می شوند. در این صورت امکان دارد تا ۹۰ درصد از شقاق‌های مقعدی بدون نیاز به عمل جراحی بهبود پیدا کنند. در صورتی که از روش های درمان های دارویی نتیجه ای برای تان حاصل نشد می توانید از روش جراحی شقاق برای رفع مشکل تان استفاده کنید.

برچسب ها: , ,

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 404 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 18:28

لینک دوستان

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :